perjantai 28. helmikuuta 2014

Mannaa

Rakas Lähimmäiseni, pieni takatalvi tuli kotipihaan. Ohut lumikerros peittää vihreän nurmen. mittarissa lukema juuri alle nollan, -0.3. Päivä sulattaa lumen! Isä johdattakoon päiväsi uskossa ja toivossa! Lutherin manna rohkaisee meitä siihen luottamukseen:

Room. 1:6

Evankeliumi on Jumalan voima itsekullekin uskovalle pelastukseksi.
Älköön suinkaan ajateltako, että Herramme Kristus taivaaseen mentyään
muka vain istuisi siellä ylhäällä joutilaana itsekseen huvitellen. Ei
niin. Hän huolehtii valtakuntansa hallitsemisesta ja on kuningas, joka
on alituisesti läsnä, täyttää ja hallitsee kaiken ja ottaa vaarin
erityisesti valtakunnastaan, joka on kristillinen usko.

Tätä valtakuntaa ei hallita väkivallalla, vaan sanan saarnaamisella,
siis evankeliumilla. Tämä on hänen valtakuntansa. Hän hallitsee sitä
siten, että koko hänen voimansa on hänen sanassaan. Siinä valtakunnassa
ovat ne, jotka kuulevat sanan ja uskovat sen. Sana tulee siinä niin
voimalliseksi, että se saa aikaan kaiken, minkä ihminen ikinä tarvitsee,
ja se antaa koko siunauksen. Näin voitat sanalla synnin, kuoleman,
perkeleen ja helvetin. Sanaan sinun on paettava ja tultava osalliseksi
koko siitä rauhasta, ilosta, elämästä ja voimasta, mikä sanassa on.
Ihmeellinen on siis tämä valtakunta: siinä on sana ja sitä julistetaan
koko maailmalle. Sen voima on kuitenkin salattu ja ainoastaan uskova
havaitsee, että se on niin vaikuttava ja saa niin suuria aikaan.

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

Tänä kalevalanpäivän aamuna, 28.2.2014, rakkaudella Mummi

torstai 27. helmikuuta 2014

Jeesus, meidän elämämme

Rakas Lähimmäiseni, villasukat, pitkät unet! Anteeksi, rakas ystävä, olen nukkunut melkein ohi päivän! Kun avaan verhot, tintti istuu alppiruusun oksalla ja ihmettelee! Kovin aikainen kevät! Tulisipa aurinko, niin olisi helpompi laulella! Ilo on senkin Luojan luoman sydämessä.

Tänä aamuna "Sanan aika" vie meidät elämämme ytimeen. Joh.6.63: "Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut ovat henki ja ovat elämä."
Ne sanat, jotka Jeesus heille juuri aikaisemmin puhui, kuuluvat näin: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka ja minun vereni on totinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa ja minä hänessä. Niin kuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani. Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niin kuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, se elää iankaikkisesti."

Tästä huomaamme, että Jeesus tuli maailmaan tuomaan iankaikkisen elämän jokaiselle, joka häneen uskoo. Muistetaan ne sanat, jotka Jeesus sanoi Martalle: "Minä olen iankaikkinen elämä; joka uskoo minuun, se elää vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun ikinä kuole."
Täällä eläessämme Jeesus kutsuu meitä seurakuntaamme ehtoolliselle. Niin usein kuin me syömme Hänen lihansa ja juomme Hänen verensä, Hän vakuuttaa meille, että Hänen kauttaan me elämme ja Hänessä meillä on iankaikkinen elämä. Kiitos, rakas Vapahtajamme!

Tänä aamuna, 27.2.-2014,  rakkaudella Mummi



keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mannaa

Rakas Lähimmäiseni, meillä on syytä kiitokseen. Valo voittaa! Puoli kahdeksalta näkee jo kauas. Nurmi on paljastunut lumen alta ja vihertää niinkuin kesällä. Sinivuokut nostavat nuppujaan seinustalla. On helmikuun loppu! Tuleeko kevät, vai tuleeko takatalvi? Luoja sen tietää ja varmaan Hän varjelee luonnon tuhoilta!
Otetaan oppia Lutherin mannasta:

1. Moos. 32:24

Silloin painiskeli hänen kanssaan muuan mies päivän koittoon saakka. Opi
Jaakobin kamppailusta, kuinka Herra käyttäytyy meitä kohtaan kuullessaan
rukouksemme. Jaakob pelkää epätoivoisena veljeään. Silloin Jumala tulee
vahvistamaan häntä, mutta siten että tekee hänet entistä kurjemmaksi.
Jumala oli pannut hänet ahdistukseen. Kun tämä silloin alkaa huutaa ja
rukoilla, Jumala on aivan surmata hänet.

Tästä opimme, kuinka meille käy, kun Herra kuulee rukouksen. On kuin hän
tahtoisi meidät perin juurin tuhota. Israelilaisillekin hän teki niin:
päättäessään viedä heidät Egyptin maasta hän salli faraon ahdistaa ja
vaivata heitä entistä raskaammin. Samalla tavalla kävi Kristuksellekin.
Kun Jumala oli päättänyt tehdä hänestä kuninkaan, hän alkoi ensin suurin
ihmein ja voimateoin. Mutta kun asian piti olla parhaimmalla kannalla,
Jumala salli hänen pahantekijän tavoin kuolla ristillä. Kuitenkin hän
johdatti niin, että kun tilanne näytti epätoivoiselta, Kristus tuli
ilmeiseksi ja hänestä tuli iankaikkinen kuningas.

Samoin hän tekee meillekin. Kun kuolemasta pelastuaksemme huudamme hänen
puoleensa, silloin hän meidät vasta kuolemaan viekin. Hän tekee näin
saattaakseen häpeään järkemme, joka ei tahdo uskoa, vaan tietää, kuinka,
missä ja milloin, että usko saisi sijan ja antaisi Jumalan hallita ja
vaikuttaa.

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

Tänä aamuna, 26.2.2014, rakkaudella Mummi

tiistai 25. helmikuuta 2014

Kiitos kaksois-siskosta

Rakas Lähimmäiseni, herään kello kolme virkeänä. Isä antoi rauhallisen unen, kiitos siitä! Se on suuri lahja tässä iässä! Tänään haluan kiittää Isää kaksois-siskostani, jonka sain kolmekymmentä vuotta sitten.

Hänen isänsä oli luonani korvahuuhtelussa. Hän kysyi mistä olen kotoisin, ja ilmeni, että hän oli ollut töissä synnyinpaikkakunnallani. Meillä oli yhteisiä tuttuja. Se kai sai isän kutsumaan minut tutustumaan tyttäreensä, joka on cp- vammainen ja on sidottu pyörätuoliin.

Heti huomasimme Pirkon kanssa, että olemme kaksois-siskot. Jos hän ei olisi syntynyt ennenaikaisesti, olisimme syntyneet samana päivänä. Molemmat kirjoitimme runoja ja piirsimme mielellämme. Olimme tulleet uskoon nelikymppisinä. Meillä oli paljon yhteistä. Ystävystyimme. Kävin usein Pirkkoa katsomassa ja ihmettelin sitä elämäniloa ja valoissuutta, joka hänessä oli. Hän on opettanut minulle paljon elämästä. Hänen iäkkäät vanhempansa hoitivat häntä rakkaudella. Oli tuttu näky, että isä kantoi Pirkon kirkonpankkiin sunnuntaisin. Hänen molemmat vanhempansa elivät yli yhdeksänkymppisiksi. Nyt kaupungin uskolliset hoitajat huolehtivat Pirkosta kotona.

Vuoden alussa ystäväni täytti 80- vuotta. Teimme yhdessä juhlakirjan äänityksenä. Pirkko kertoi muistoja rikkaasta elämästään. Hän muisti yllättävn hyvin tapahtumia ihan lapsuudesta saakka. Äänikirjasta tuli mieluinen myös Pirkolle. Liitän tähän loppuun yhden Pirkon runon, niin Sinäkin näet hänen lahjansa:

Ristin tie

Jos kohtaloni kova lie,
on Ristin tie!

Hän, Herra, itse kantaa
sitä ristiäni kohti Golgataa.

Tänä aamuna, 25.2.2014, rakkaudella Mummi


maanantai 24. helmikuuta 2014

Jeesus, parhain ystävämme

Rakas Lähimmäiseni, "No, onkos tullut kesä?", nousee mieleen, kun katsoo mittaria. Kokonaista viisi asteta lämmintä kello kuusi helmikuun loppupäivinä! Ihmisetkö ovat sekoitteet luonnon järjestyksen? nythän pitäisi olla pakkasta! Kova tuuli vinkuu rakenteissa ja kun avaan ulko-oven, valkoiset pilvet juoksevat vinhaa vauhtia tummalla taivaalla kohti koillista. "Terve, lämpimät lounatuulet, lemmentuulet tuoksumahan" laulettiin silloin kun olin nuori. Nyt tuntuu jo kevät, tintit pumppaavat koivunlatvoissa eivätkä malta tulla lintulaudalle!

Eilen meillä oli herkkuhetki Mikaelin seurakunnassa. Söimme lounaan yhdessä ja saimme opetusta rukouksesta. Messu todisti taas, että emme elä ainoastaan leivästä. Pastorimme Markus Pöyry ruokki meidät hyvällä saarnalla ja Jeesus puki valkoisiin vaatteisiin, kun nautimme Hänen ruumiinsa ja verensä ehtoollisella. Kiitollisin mielin palasimme koteihimme kohtaamaan viikon arjen ja askareet. Hoida, Isä meitä kaikessa!

Kiitos, rakas Jeesus, siitä, että Sinä olet tullut maailmaan pelastamaan kaikki ihmiset. Sinun ruokasi on se, että Sinä teet Taivaallisen Isäsi tahdon. Kiitos, että hoidat meitä rakkaasti ehtoollisella. Kiitos, että ohjaat meitä työtovereinasi, kun kuuntelemme Sinua. Kiitos, että hoidat ja lohdutat. Kiitos, että asut sydämissämme Pyhän Hengen kanssa. Aamen. 1Kor: 3: 9.

Tämä aamuna, 24.2.2014, rakkaudella Mummi

lauantai 22. helmikuuta 2014

"Jumala puhuu"

Rakas Lähimmäiseni, Luoja on pukenut luonnon lumivaippaan. Taas uusi tilanne liikenteessä, kun jääpeite on alla ja lumi päällä. Herra varjele! Jeesus  kanssasi kaikessa, rakas lukijani. Leena-ystävä tuli eilen illalla luokseni yökylään. Ilo nähdä pitkästä aikaa!  Hän toi minulle kirjan "Jumala puhuu". Siinä on sana joka päivälle. Tässä Sinulle tämän päivän sana:

"Sinun tulee ehdottomasti luottaa minuun. Tämä on opittava. Sinua autetaan, sinua johdatetaan, opastetaan - jatkuvasti. Israelin lapset olisivat jo aikaa sitten päässeet luvattuun maahan - vaan heidän epäilyksensä ja pelkonsa ajoi heidät takaisin erämaahan. Muista aina, että epäilys aiheuttaa viivytyksen. Luovutatko kaikki minulle vai et?

Olen sanassani ilmaissut sinulle, miten sinun tulee elää, ja niin sinun tulee tehdä. Lapseni, olet minulle rakas. Luota hellään rakkauteeni. Se ei koskaan petä sinua. Älä sinäkään petä rakkauttani.

Jos näkisit, niin ymmärtäisit, sinulla on paljon opittavaa voidaksesi pysyttää pelon kaukana ja säilyttää rauhan. Epäilyksesi estävät työtäni. Et saa epäillä. Kristus kuoli pelastaakseen sinut synnistä, epäilyksestä ja murehtimiselta. Usko ehdottomasti minuun."

Rakas Jumala, Sinä puhut meille, Sinä kuulet meitä, Sinä rakastat meitä. Onhan Jeesus Kristus lunastanut meidät Sinun lapsiksesi, rakas Isä! Hän vuodatti Pyhän verensä tähtemme Golgatan kummulla ja voitti kuoleman, että me saamme elää iankaikkisesti Sinun kanssasi,Isä. Kiitos Jeesus tästä armolahjasta! Opeta meitä tutkimaan Sanaa Pyhän Hengen kanssa. Opeta meitä luottamaan Sinuun! Aamen

Tänä aamuna, 22.2.2014, rakkaudella Mummi


perjantai 21. helmikuuta 2014

Jeeus asuu sydämessä

Rakas Lähimmäiseni, villasukat jaloissani nukuin tänäänkin puoli yhdeksään. Kiitos, Isä, hyvästä unesta! Kun avaan Raamatun, edessäni on psalmi 106: "Herran uskollisuus. Israelin uskottomuus". Meidän kaikkien on hyvä lukea tämä psalmi, sillä tällainen elämä on tuttua meillekin. Opettaisiko se meitä valitsemaan toisin?

"Eivät meidän isämme Egyptissä painaneet mieleensä sinun ihmeitäsi, eivät muistaneet sinun armotekojasi, vaan niskoittelivat meren rannalla, Kaislameren rannalla. Kuitenkin hän pelasti heidät nimensä tähden, tehdäkseen voimansa tiettäväksi. Hän nuhteli kaislamerta, ja se kuivui. Hän kuljetti heitä syvyyksissä niinkuin erämaassa. Hän pelasti heidät vihamiehen kädestä ja lunasti heidät vihollisen vallasta. Vedet peittivät heidän ahdistajansa, ei yhtäkään niistä jäänyt jäljelle. Silloin he uskoivat hänen sanansa, veisasivat hänen ylistystään. Mutta pian he unohtivat hänen tekonsa eivätkä odottaneet hänen neuvoansa." Psalmi 106: 7-13.

Tuntuuko tutulta? Tsunami Taimaassa ja monet muut katastrofit ovat koonneet kirkot täyteen kansaa. Sydän on täynnä pelkoa ja tuskaa! On luonnollista, että huudamme avuksi Jumalaa ja Jeesusta, joka voi ahdistunutta auttaa. Sydän rauhoittuu. Pappi puhuu Jumalan ilosanomaa Jeesuksesta.. Yhteys seurakunnassa hoitiaa. "Silloin he uskoivat hänen sanansa ja veisasivat hänen ylistystään."

"Mutta pian he unohtivat hänen tekonsa eivätkä odottaneet hänen neuvoansa." Elämmekö me täällä Suomessa niinkuin Israelin kansa erämaavaelluksella. Emmekö muista, että Jeesus on tullut maailmaan tuomaan Jumalan valtakunnan lähelle. Jeesus ei asu kirkossa. Jeesus asuu sydämessäsi uskollisesti joka päivä, kun otat hänet vastaan. Jeeus vie Sinut Isän syliin lepäämään, niin tässä elämässä kuin tulevassa!

Tänä aamuna, 21.2.2014, rakkaudella Mummi


torstai 20. helmikuuta 2014

Mannaa

Rakas Lähimmäiseni, jokohan talvi palaa maahamme. Pakasta on 5.5 astetta. Vähenevä kuu katselee kelmeänä ohuen pilviverhon takaa. Mieleen muistuu eilinen voitonpäivä. Suomi sai olympialaisissa kaksi hopeaa ja kullan ja jääkiekkojoukkue selvisi mitalipeleihin. Onnea,Suomen olympiajoukkueelle!
Maistetaan Mannaa aamupalaksi:

Luuk. 22:19

Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille. Tässä on suuri
aarteemme. Tarkkaa sitä ja jätä sikseen nuo hullutukset, joilla
yliopistot viisastelevat, nimittäin onko tässä Kristuksen ruumis ja
kätkeytyykö se niin halpaan muotoon. Älä siitä välitä, vaan pidä huoli
siitä, että sinulla on jotakin hyötyä sakramentista. Nämä sanat on
sanottu juuri sinulle. Ota ne sellaisina. Tee niin kun tunnet synnin
kauhistavan sekä lihan, maailman ja perkeleen kiusaavan sinua.

Juuri sinulle nämä sanat on sanottu, kun olet suuttunut ja kärsimätön,
kun ahneus ja elatuksen huoli sinua ahdistaa, kun sinua alati loukataan.
Edelleen kun teet varsin törkeitä erehdyksiä ja omatuntosi haavoittuu.
Nyt olet siis kurja ihminen, pelkäät kuolemaa, olet murheellinen etkä
voi iloita. Nyt on aika ja kyllin syytä käydä esiin, valittaa hätääsi
Jumalalle ja sanoa: Herra, sinä olet asettanut ruumiisi ja veresi
sakramentin syntiemme anteeksiantamukseksi. Nyt minä tarvitsen sitä,
olen langennut syntiin, olen pelästynyt ja voimaton tunnustamaan
sanaasi. Tulen siis nyt, että lohduttaisit minua ja parantaisit minut.
Tämä sakramentti näet edellyttää sellaisia, jotka tunnustavat syntinsä,
tuntevat olevansa hurskautta vailla ja olisivat siitä huolimatta
mielellään hurskaita. Vain tällaisesta tunnustamisesta on kysymys.

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

Tänä aamuna, 20.2.2014, rakkaudella Mummi

tiistai 18. helmikuuta 2014

Yltäkylläisyys, Jumalan lahja.

Rakas Lähimmäiseni, tänä yönä keksin uuden konstin, miten nukutaan heräämättä koko yö! Olen aina halunnut nukkua ilman sukkia, samoinkuin päivänikin elän. Eilen illalla villaiset sukat unohtuivat jalkaani kun nukahdin. Tänä aamuna heräsin vasta puoli kuudelta. En ollut herännyt kertaakaan koko yönä. Kiitos Herralle! Kokeilepa Sinäkin.

Kun avasin Raamatun, edessäni oli Psalmi 66 ja kynällä ympäröity jakeet 9-12. "Hän antaa meidän sielullemme elämän eikä salli meidän jalkaimme horjua. Sillä sinä, Jumala, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopeaa sulatetaan. Sinä veit meidät verkkoon, panit kuorman meidän lanteillemme. Sinä annoit ihmisten ajaa päämme päällitse, me jouduimme tuleen ja veteen. Mutta sinä veit meidät yltäkylläisyyteen."

Koettelee, vaan ei hylkää Herra! Kukapa meistä ei olisi kulkenut erämaataivalta. Jobin elämä on nähty läheltä, mutta meidän ei ole tarvinnut sortua epätoivoon, kun olemme saaneet maistaa Isän rakkautta. Silloinkin, kun tuntuu, että kuormat käyvät ylivoimaisiksi, Jumala on läsnä. Hän on kanssamme kaikessa ja Jeesus meitä vahvistaa! Me saamme huutaa Isän puoleen ja odottaa. Eräänä päivänä Hän puhaltaa haavoihimme ja ottaa syliin. Siinä saamme levätä. Ei meiltä mitään puutu!

Kuinka suuren lahjan Sinä, Taivaallinen Isämme, Kaikkivaltias Jumala, oletkaan meille antanut Jeesuksessa, Vapahtajassamme, kun Hän johdatti meidät Sinun lapsiksesi. Sinä tyydytät sydämemme armollasi ja hyvyydelläsi ja annat meille yltäkylläisyyden. Kiitos ja ylistys Sinulle, Pyhä Jumala! Aamen

Tänä aamuna, 18.2.2014, rakkaudella Mummi

maanantai 17. helmikuuta 2014

Mannaa maanantaina

Rakas Lähimmäiseni, siunataan itsemme ja toinen toisemme, että selviämme ulkona kaatumatta. Vesi ja jää kattaa pihatien. Piikit kenkien alle ovat tarpeen! Auttakoon meitä Kaikkivaltias Jumala! Pitkät unet veivät pitkälle aamuun. Siispä manna on hyvä ratkaisu. Opitaan mannasta:

Mark. 1:3

Valmistakaa Herralle tie. Valmistaessaan tietä Herralle Johanneksen
varsinaisena tehtävänä oli nöyryyttää koko maailma ja sanoa, että kaikki
ovat syntisiä, kadotettuja ja tuomittuja ihmisiä. Mikään teko, mikään
elämä tai elämänmuoto ei ole niin pyhä, ettei se olisi tuomionalainen,
ellei Herra Kristus asu, elä ja vaikuta siinä. Jos hän uskon kautta
toteuttaa kaiken, kaikki tyynni tarvitsevat häntä ja tulevat sydämestään
osallisiksi hänen armostaan.

Herran tietä ei siis valmisteta siten, että koetat tehdä itsesi
ansiolliseksi rukoilemalla, paastoamalla, kieltämällä itsesi tai jotakin
muuta tekemällä, vaikka tekopyhät näin opettavatkin. Tie Herralle
valmistetaan hengellisesti siten, että tunnet ja tunnustat kaikkine
mahdollisine tekoinesi olevasi köyhä, tuomion ansainnut syntinen. Kuta
enemmän sydämesi on tämänmielinen, sitä paremmin tie on valmistettu
Herralle, vaikkapa sen ohessa joisit parasta viiniä, käyskentelisit
ruusuilla etkä rukoilisi sanaakaan.

Herralle valmistettua tietä eivät siis estä vain törkeät synnit, kuten
haureus, viha, ylpeys ja ahneus, vaan paljon enemmän farisealainen
itseensä mieltyminen, sillä tällöin luotetaan omiin tekoihin ja elämään,
ei tuomita niitä eikä sallita toistenkaan niitä tuomitsevan.

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

Tänä aamuna, 17.2.2014, rakkaudella Mummi

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Uskonnollisuudesta uskoon

Rakas Lähimmäiseni, leuto helmikuu jatkuu. Pakkasta on puoli astetta. Lunta on satanut niin, että kaikki eiliset jäljet ovat peittyneet ja pihan männyillä on valkoinen pyhäpuku. Herran siunaamaa lepopäivää Sinulle, rakas lukijani!

Ystäväni antoi minulle Juha Vähäsarjan kirjan Jumalan kämmenellä. Kirjaan Sinulle siitä tämän päivän sanan evääksi: "Tietäkää siis, veljet: hänen ansiostaan teille julistetaan synnit anteeksi, ja hänen ansiostaan jokainen, joka uskoo, tulee vanhurskaaksi, saavuttaa kaiken sen, mitä te Mooseksen lain avulla ette voineet saavuttaa. Apt. 13:38

Mooseksen lakia täyttämällä yritettiin totisin sydämin tulla vanhurskaaksi. Kun lain täyttäminen  ei kuitenkaan onnistunut, kehiteltiin lakia selittäviä lieventäviä ja tarkentavia tulkintatraditioita. Lain avulla  pelastukseen pyrkivät jäivät janoissaan edelleen vaille lohdutusta.
Yhä vielä yritetään lain avulla lepyttää Jumalan sydäntä. Ei jakseta  luottaa Jeesuksen täytettyyn työhön, vaan sen lisäksi rakennetaan erilaisia  käskyjen ja kieltojen tikapuita pelastumisen varmistamiseksi. Jokainen näistä rakennelmista vie kunnian Jeesuksen ristinkuolemalta. Voit ylistää Jeesusta parhaiten luottamalla hänen ristintyönsä riittävyyteen sinunkin  syntiesi sovituksena. Uskonnollisuutesi  saa näin vaihtua uskoon."

Rakas Jumala, Sinä menit ristille Jeesuksessa Kristuksessa! Mikään muu uhri ei riittänyt meidän syntejämme sovittamaan. Me ylistämme Sinua siitä, että Jeesus tuli maailmaan pelastamaan meidät Isän lapsiksi ja iankaikkisen elämän perillisiksi! Kiitos siitä, että meillä on nyt elämä Kristuksessa, tulevaisuus ja toivo! Aamen

Tänä aamuna, 16.2.2014, rakkaudella Mummi

lauantai 15. helmikuuta 2014

Muistoja ystävänpäivästä

Rakas Lähimmäiseni, eilen ystäväpäivän iltana, ystäviä oli luonani Raamatun äärellä. Kiitos ystävät, kun tulitte, Kiitos,Isä, siunauksestasi! Päivällä  olin naisten lounaalla seurakunnassa. Sielläkin tapasin ystäviä. Poikiemme ikätoveri, os Kirsti Aaltonen, nykyisin Rauramo, lauloi meille ja kertoi suhteestaan musiikkiin. Hieno ystävänpäivän hetki! Hetken päätteeksi pastori Eija Kasari kertoi ystävyydestä kauniilla sanoilla. Sain häneltä ne sanat, ja haluan antaa ne Sinulle, evääksi tähän päivään. Kiitetään Isää, ystävistä!

"Ystävyys on pitkämielinen. Ystävyys on lempeä. Ystävyys ei kadehdi. Ystävyys ei kerskaa. Ystävyys ei pöyhkeile. Ystävyys ei käyttäydy sopimattomasti.Ystävyys ei etsi omaansa. Ystävyys ei katkeroidu. Ystävyys ei muistale kärsimäänsä pahaa. Ystävyys ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa. Kaikki se peittää. Kaikki se uskoo. Kaikki se toivoo. Kaikki se kärsii. Parasta maailmassa on ystävyys

Kuka on sinun ystäväsi? Hänkö, joka on kaukana, mutta on silti niin lähellä sinua -Hänkö, jota et ole tavannut pitkään aikaan, mutta joka kulkee ajatuksissasi mukanasi jossain mielen pohjalla -Hänkö, joka saa tuntemaan olosi mukavan kotoiseksi pelkällä läsnäolollaan -Hänkö, joka vuosien takaa tavattuasi saa menneet vuodet unohtumaan -Hänkö, jonka sanojen ja tunteen ilmaisun aitoudesta voit olla täysin varkuuttunut -Hänkö, jolle uskallat vuodattaa sydämesi syvimmät salaisuudet pelkäämättä, että sinua niillä joskus satutetaan  Kun minulla on yksi tällainen ystävä, niin minulla on maailassa kaikki! Birgit Ahokas.

Toivoisin olevani enkeli, jolla olisi voimia Sinulle, jos heikkona olet. -Jolla olisi aikaa Sinulla, jos kiire ahdistaa. -Joka opettaa Sinua, jos apua tarvitset. -Joka valoa näyttää, jos pimeässä kuljet. -Joka rohkaisee sinua, jos epävarmana kuljet. -Toivoisin olevani enkeli, joka kuiskaa Sinulle, Sinä voit, Sinä pystyt, Sinä olet hyvä, kaikki on hyvin. Minä rakastan Sinua."

Tänä päivänä, 15.2.2014, kakista ystävistä kiittäen Mummi

perjantai 14. helmikuuta 2014

Kiitos ystävälle


Rakas Lähimmäiseni, Isä on antanut meille uuden aamun. Tämä on mahdollisuuksien päivä! Tämä on ystävän päivä. "Sinua siunata tahdon, jos olet väsynyt työstä, tai levottomasta yöstä, Sinua siunata tahdon." Vaikka tämä laulu voi ilahduttaa ystävää, jos sen hänelle laulamme. Jokainen ystävänpäivän kortti herättää rukoilemaan kortin lähettäjän puolesta. Ystävä on lahja Jumalalta. Sinua siunata tahdon!

Luther muistuttaa, että aviopuoliso on Jumalan lahja. Hän on lähin ystävä. Rakastakaa toisianne niin kauan kuin teillä on toisenne, kehottaa mummikin! Kun puoliso otetaan pois, tulee iso ikävä. Opitaan mannasta:
Hepr. 13:4

Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken. Avioliiton oikea taito
ja vahvin turva on siis se, että kukin oppii Jumalan sanan mukaan oikein
arvostelemaan puolisoansa. Puolisohan on miehen ja vaimon kallein aarre
ja kaunein koristus. Näin puolisoa pidetään kalliina ja rakkaana
jumalallisena lahjana ja kalleutena. Vaikka nähtäisiin joku toinen, joka
olisi omaa vaikka kauniimpikin, ajatellaan tähän tapaan: Olkoon hän
kaunis, hän ei kuitenkaan ole kovin kaunis. Ja olkoon vaikka ihaninkin
maailmassa, minulla on kuitenkin kodissani oma puolisoni, tämä on paljon
kauniimpi koristus, jonka Jumala on antanut minulle ja sanallaan
kaunistanut muita kauniimmaksi, vaikka hän vartaloltaan ei olisikaan
ihana tai olisi muuten heikko.

Vaikka katselisin maailman kaikkia naisia, ei heissä ole yhtäkään, josta
voisin iloisin omintunnoin kerskata niin kuin omastani näin: Tämän
Jumala on lahjoittanut minulle ja antanut syliini. Tiedän, että hänelle
ja kaikille enkeleille on hyvin mieluista, että uskollisesti rakastaen
pysyn hänessä. Miksi siis hylkäisin näin kalliin jumalallisen lahjan ja
mieltyisin toiseen, josta en löydä sellaista ihanaa aarretta?

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

Tänä aamuna, 14.2.2014, rakkaudella Mummi

torstai 13. helmikuuta 2014

Vielä hunajanpisaroita

Rakas Lähimmäiseni, iloitaan keväisestä säästä, mutta varotaan kaatumista! Tänään helmikuun puolivälissä lämpötila on nollassa. Yöllä on satanut märkää lunta ja luonto on pukeutunut valkoisiin. Nyt saa kauniita luontokuvia, kun muistaa ottaa kameran mukaan!

Minua viehättää tuo Kalliin hunajanpisaran suora puhe. Liitän tähän täksi päiväksi vielä muutamia ajatuksia:

"Yhtä vähän kuin voi estää aurinkoa nousemasta, yhtä vähän voi estää Kristusta, vanhurskauden aurinkoa koittamasta. Mal 4: 2. Älä käännä hetkeksikään katsettasi pois Kristuksesta. Älä katsele syntiä, vaan katso ensin Kristusta. Ellet syntejäsi murehtiessasi näe Kristusta, lopeta murehtimisesi, Sak. 12.10. Kaikkia velvollisuuksiasi suorittaessasi katso Kristukseen, ennen työhön ryhtymistäsi katso Kristukseen saadaksesi anteeksiantamuksen, työtä tehdessäsi saadaksesi apua ja työn päätyttyä saadaksesi hänen hyväksymisensä. Ilman tätä ovat ne lihallisia, huolettomasti tehtyjä tekoja.

Kristus yksin voi olla kirkkauden toivo, Kol. 1: 27. Sinun työsi ja itsekylläisyytesi on joka päivä kuoletettava. Sinun täytyy ottaa kaikki Jumalan kädestä. Kristus on lahja Joh. 4: 10 ja 3:16. Usko on Jumalan lahja, Ef.2: 8. Syntien anteeksiantamus on armolahja, Room. 5: 16. Voi, kuinka luontomme riehuu, kiivailee ja raivoaa sitä vastaan, että kaikki on lahjaa, ettei se voi ansaita mitään omilla teoillaan, kyyneleillään eikä velvollisuuksien täyttämisellä, että kaikki omat teot ovat kelpaamattomia ja arvottomia taivaassa. Jos luonnon olisi pitänyt suunnitella pelastuksen tie, olisi se mieluummin antanut sen pyhien ja enkelien käsiin heidän kaupiteltavakseen kuin Kristuksen käsiin, joka antaa ilmaiseksi ja jota luonto siksi epäilee."

Rakas, Jumala, kiitos, että pelastit kaikki ihmiset Jeesuksen veren kautta sen tähden, että olemme Sinulle rakkaita ja kalliita. Kiitos, että ilmainen pelastus on mahdollinen kaiklle. Kiitos, että syntien anteeksiantamus on armolahja! Aamen

Tänä aamuna, 13.2.2014, rakkaudella Mummi

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Katso Kristukseen

Rakas Lähimmäiseni, Jumalan rauhaa Sinulle tänä päivänä. Sitä armon rauhaa, jonka Jeesus on meille valmistanut! Laatikkoa kaivellessani käteeni osui pieni oranssi kirja, "Kallis Hunajanpisara Kristus kalliosta eli neuvon sana kaikille pyhille ja syntisille. Thomas Wilcox, suomentanut Ilona Kares.

Kirja sisältää hyviä ohjeita jokapäiväiseen elämään. Kirjaan tähän muutamia tänä päivänä käyttöön otettaviksi. Muista, että nämä eivät ole rasitukseksi, vaan kehotukseksi. Ota tai jätä!

"Tutki joka päivä Raamattua kuin kultakaivosta, johon Kristuksen sydän on kätketty. Varo helmasyntejäsi, näe ne kaikessa inhottavuudessaan, ja niin ne eivät koskaan voi murtautua esiin tekoina. Säilytä aina sydämesi nöyränä, tyhjänä, särjettynä, arkana vaistoamaan jokainen hengellinen hairahdus, herkkänä tajuamaan Hengen jokainen sisäinen vaikutus, valmiina ottamaan vastaan korkeimpia lahjoja ylhäältä. Älä säilytä syyllisyyttä omassatunnossasi, vaan puhdistaudu heti Kristuksen verellä. Jumala soimaa syntiäsi ja syyllisyyttäsi saadakseen sinut katsomaan Kristukseen, vaskikäärmeeseen.

Älä mittaa Kristuksen rakkautta kokemustesi mukaan vaan lupausten mukaan.Ylistä Jumalaa siitä, että hän murskaa väärät perustukset, ylistä häntä kaikista niistä keinoista, joilla hän pitää sielun valvovana Kristusta etsimässä. Älä mittaa armontilaasi muiden saavutuksilla, vaan Raamatun ohjeilla. Rukoile paljon, sillä muuten jää yhteytesi Jumalaan vähäiseksi. Millainen on rukouskammiosi, sellainen olet oleva kaikkien muidenkin armonvalikappaleiden käyttämisessä. Älä arvostele tehtäviäsi korkein sanoin, vaan nöyrin mielin ja aina Kristukseen katsoen. Pysy kutsumuksessasi. Täytä velvollisuutesi kaikissa olosuhteissa niin kuin Jumalalle."

Rakas Jumala, opeta meitä ottamaan kaikki päivämme Sinun kädestäsi ja käännä kasvomme Kristukseen! Aamen

Tänä aamuna, 12.2.2014, rakkaudella Mummi

maanantai 10. helmikuuta 2014

Uskonnonopetus

Rakas Lähimmäiseni, aamulehteni, Pohjalainen, puhuu tänään laajasti uskonnonopetuksesta. Etusivun otsikko: "Opettajat pelkäävät uskonnon opetuksen lopullista alasajoa."

Kokonainen sivu on omistettu uskonnonopetukselle. Mummille tulee mieleen kysymys: Miksi suomalaisille lapsille ei tarjota omaa uskonnonopetusta: "kuinka isämme uskoivat ennen". Miksi suomalaisilta lapsilta halutaan viedä juuret?

Koko sivun otsikoita, ihan kuvan kanssa: "Vaasan Olympiakorttelissa toimii koraanikoulu, jossa on opettajana Imaani Ahmed Hassan Mohammed." Näille lapsille opetetaan omaa uskontoa. Toinen otsikko: "Islaminuskoiset järjestävät uskonnonopetuksensa itse." Miksi suomalaisille lapsille ei voida opettaa kristinuskon perusaioita, kun asumme vielä kristityssä maassa ja suurin osa lapsista kuuluu kirkkoon?

Elämänkatsomusopetus on asia erikseen. Samoinkuin historianopetus ja muut reaaliaineet. Ne ovat tarpeellisia yleissivistykselle, eikö totta! Samoinkuin oman kielen opettaminen, että osaa ilmaista itseään.

Rakas Jumala, anna viisautta kouluasioista päättäville, että suomalaiset lapset voisivat tutustua isiensä uskoon, niinkuin maahanmuuttajatkin saavat tehdä. Rakas, Jumala, Sinä elät kanssamme tässä maailmassa, kun Sinua avuksi huudamme. Tule koululaistemmekin turvaksi! Aamen

Tänä aamuna, 10.2.2014, rakkaudella Mummi

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ansaitsematon armo

Rakas Lähimmäiseni, Herra siunatkoon Sinun lepopäiväsi! Kevät on alkanut jo riisumisen. Ulko-ovella on vastassa sulavan lumen tuoksu! Yksi lämpöaste kertoo, että ulkona on liukasta. Liikutaan varovasti!

Tämän lepopäivän aihe on ansaitsematon armo. Se muistuttaa meitä siitä, että Jumala on lähettänyt Jeesuksen maailmaan pelastamaan meidät synneistämme, ja tekemään meistä Isän lapsia. Omia ansioita meillä ei ole. Jeesus sanoi ristillä: "Se on täytetty". Jeesus täytti Isänsä antaman tehtävän. Kuolemallaan ja maahan vuotaneella verellään Hän sovitti meidän kaikkien synnit. Kun me Häntä avuksi huudamme, Hän vie meidät sydän puhtaaksi vihmottuna Pyhän Isän syliin. Opimme tuntemaan Isän rakkauden ja armon, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi. Sydämessämme on Jumalan rauha, jota maailma ei voi antaa. Se on Jumalan lahja. Se on Jeesuksen ristin armo, meille valmistettu!

Kiitetään, rakkaat ystävät, Isää Jumalaa Jeesuksen armotyöstä! Opeta, rakas Isä, meitä rakastamaan ja kunnioittamaan toisiamme! Kukaan meistä ei ole toista parempi, me olemme kaikki samanarvoisia lapsia Isän edessä. Isä, olet luvannut hoitaa meitä seurakunnassa Sanan ja sakramenttien kautta Pyhän Hengen läsnäolossa ja siunata meitä lahjoillasi. Johdata meidät kaikki seurakuntiimme kasvojesi eteen, ottamaan vastaan armahduksesi ja lahjasi ja kiitämään Pyhää nimeäsi, armollinen Isä! Aamen

Tänä aamuna, 16.2.2014, rakkaudella Mummi.

perjantai 7. helmikuuta 2014

Mannaa

Rakas Lähimmäiseni, tänään näyttää tulevan hyvä ulkoilupäivä. 4.5 astetta pakkasta ja toivottavasti pirteä auringonpaiste. Tätä pyydämme Sinulta armollinen Isä! Kiitos, että tiedät muutkin tarpeemme!
Tämän viikon manna, meille tarpeellinen opetus Lutherilta: joskus joudumme odottamaan, mutta Isä vie lapsensa voittoon ajallaan:

1. Moos. 37:28

Kun nyt midianilaiset kauppiaat menivät siitä ohitse, vetivät veljet
Joosefin ylös kaivosta ja myivät hänet. Ellei meillä olisi Raamatussa
muita kertomuksia kuin tämä, oppisimme jo tästäkin, kuinka ihmeellistä
hallitusta Jumala toteuttaa maailmassa. Hän on lähinnä siinä, missä
luullaan perkeleen ja kuoleman olevan käsillä. Joosefkin luulee nyt
olevansa Jumalan hylkäämä, vaikka tämä seuraa häntä silmillään. Tosin
Jumala sallii, että hänet myydään vieraaseen maahan vietäväksi, missä
hänen oli kauan kärsittävä monta vastusta, ikään kuin Herra ei olisi
ollut hänen luonaan. Mutta kun aika tuli, Herra asetti hänet mitä
suurimpaan kunniaan antaen koko maan hänen haltuunsa. Siihen hän joutui
odottamalla kärsivällisesti Herraa uskossa.

Näin Herra tekisi meillekin, jos osaisimme olla uskossa kestäviä. Onhan
meillä sama Jumala, joka silloinkin hallitsi. Meillä on sama
kaikkivaltias Isä ja sama sana. Hän ei tahdo hylätä meitä. Tietäkäämme
kuitenkin: Hän saattaa ensin häpeään sen, jota hän tahtoo kunnioittaa,
ja hän täyttää surulla ja sydämen tuskalla sen, jota hän aikoo eniten
ilahduttaa. Näin hän tekee erityisesti valituilleen. Kuta syvemmälle hän
alentaa heidät ja tekee mitättömiksi, sitä enemmän hän aikoo korottaa ja
ylentää heidät.

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

Tänä aamuna, 7.2.2014, rakkaudella Mummi


torstai 6. helmikuuta 2014

Tule, Jeesus, sydämiimme!

Rakas Lähimmäiseni, herään kello yksi. Tv7:ssä Timo Eskola puhuu Isännän pöydässä ohjelmassa surullista totuutta. Afrikka ja Aasia ovat löytäneet Jeesuksen, mutta Suomi ja muut länsimaat, ns.hyvinvointivaltiot, ovat kadottaneet uskon Kristukseen. Näin käy, kun sokeat taluttajat opettavat meidän julistajiamme. Eskola kehotti lukemaan Galatalaiskirjeen alkua. Paavali kertoo siellä, että hän ei kuunnellut paikallisia opettajia, vaan sai kaiken sanottavansa Jeesukselta, joka otti hänet todistajakseen.

Viisainta olisi, että meidänkin Jeesuksen seuraajien, pitäisi ottaa oppimme suoraan Raamatusta, tai vastuullisten opettajien julistuksesta, ettemme joutuisi harhaan, sillä sokeita taluttajia on tässä maassa paljon. Loppupäätelmä siinä pöytäkeskustelussa oli, että Suomesta on tullut lähetysmaa. Näin on kehitys kehittynyt!

"Jos toisten tukein pettäissä sä tartuit Sanaan Herran. Jos maailman sä myrskyissä sen turviin riensit kerran, niin löysit paikan suojatun, sai sydän siellä rauhaa. Sataman sait sä suojatun, ei siellä myrskyt pauhaa."

Rakas Jumala, auta meitä suomalaisia ymmärtämään, että ilman Sinun Totuuttasi ja uskoa Vapahtajaamme, meidän kansamme "suistuu peitsiin". Isä, sytytä meidät Sinun rakkaudellasi välittämään toisistamme ja kunnioittamaan toisiamme. Anna meille takaisin isiemme usko. Tule, Jeesus, sydämiimme! Aamen.

Tänä aamuna, 6.2.2014, rakkaudella Mummi

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

"Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä."

Rakas Lähimmäiseni, tänään meille annattiin siunattu Psalmi 107, pelastettujen kiitosvirsi! Luin sen kolmeen kertaan. Se puhui Jeesuksen suulla! Aloin ymmärtää, mikä on Jumalan tahto: "Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Niin sanokoot Herran lunastetut, jotka hän on lunastanut ahdistuksen alta ja koonnut pakanamaista, idästä ja lännestä, pohjoisesta ja meren puolelta."

Meidät kaikki, jotka olemme saaneet maistaa Jeesuksen armoa ja rakkautta, Hän on lunastanut ahdistuksistamme. Elämämme on muuttunut, mitä me teemme? Me istumme hiljaa kirkonpankkiin ja kuuntelemme sitä, mitä meille puhutaan. Tämä psalmi kehottaa: "Kiittäkööt he Herraa hänen armostansa, hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan, sillä hän ravitsee nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun hyvyydellä. Psalmi kertoo monista pelastetuista, kaikkia kehoitetaan kiittämään, luepa Sinäkin!

Tässäkö on ero! Me, suomalaiset Jumalan lapset, istumme kuuntelemaan. Aasialainen Jumalan lapsi lähtee ystäviensä luokse kertomaan ilosanomaa Jeesuksesta. Kun suuri joukko lähtee liikkeelle ja alkaa laulaa ilosta, se tempaa mukaansa uusia ja uusia ihmisiä. Siitähän alkaa herätys!

Me on Pekan kanssa päätetty alkaa rukoilla Jeesus-herätystä! Yhtykää,rakkaat ystävät, rukoilemaan! Pannaan me toivomme nuoriin! "Kiittäkööt he Herraa hänen armostansa ja hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan, sillä hän särkee vaskiset ovet ja rikkoo rautaiset salvat." Rukoillaan, että nuorten liikkeellelähtö herättää suomalaiset! Kiitetään Herraa!

Tänä aamuna, 5.2.2014, Mummi, täynnä Jeesus-iloa!

tiistai 4. helmikuuta 2014

Jeesus, tule keskellemme!

Rakas Lähimmäiseni, Taivaallinen Isämme siunatkoon päivämme ja Jeesuksen armo antakoon meille rauhan syventyä tämän päivän askareisiin. Kiitetään Pyhää Jumalaa siitä, että Hän on lähettänyt Jeesuksen maailmaan pelastamaan meidät!

Katsoin eilen iltapäivällä erästä TV7:n ohjelmaa, jossa lähetystyössä ollut mies kertoi, että Aasian maissa on valtava herätys. Kun hän lähtee Jeesuksen ilosanomaa kylvettyään pois maasta ja 25 henkeä on ottanut Jeesuksen Vaphtajakseen, hän löytää vuoden päästä kansan herätyksen keskeltä. Uskovia on jopa 10000! Kaikkein suurin herätys on tällä hetkellä Kiinassa. Siellä Isän lapset osaavat kertoa ilosanomaa!

Mistä johtuu, että Euroopassa ja ainakaan Suomessa ei Jumalaa tarvita maata ja kansaa siunaamaan. Nytkin riistetään lapsilta uskonnonopetus. Ainakin minä tulin siunatuksi alakoulussa, kun kuulin, että Jeesus rakastaa minuakin, joka en tuntenut itseäni onnistuneeksi. Onneksi mummoni opetti minut rukoilrmaan. Jeesus oli turvani, kun oli paha olla. Eivätkö Suomen lapset nyt tarvitse lapsenuskoa?

Kiitos, rakas Jumala, että Sinä kutsut Aasian kansoja yhteyteesi!. Me olemme rukoilleet herätystä Suomeen. Lähetä näitä Pyhän Hengen täyttämiä aasialaisia lapsiasi kertomaan ilosanomaa meillekin, että tänne tulisi se kauaan odotettu herätys!  Rakas Isä, anna tämän Jeesuksen rukouksen toteutua meidän keskellämme: "MUTTA EN MINÄ RUKOILE VAIN NÄIDEN EDESTÄ, VAAN MYÖS NIIDEN EDESTÄ, JOTKA HEIDÄN SANANSA KAUTTA USKOVAT MINUUN, ETTÄ HE KAIKKI OLISIVAT YHTÄ, NIINKUIN SINÄ, ISÄ, OLET MINUSSA JA MINÄ SINUSSA, ETTÄ HEKIN MEISSÄ OLISIVAT, ETTÄ MAAILMA USKOISI, ETTÄ SINÄ OLET MINUT LÄHETTÄNYT." JOH. 17: 20-21. AAMEN.

Tänä aamuna, 4.2.2014, rakkaudella Mummi.


maanantai 3. helmikuuta 2014

Mannaa

Rakas Lähimmäiseni, mannaa maanantaiksi! Luther opettaa, että meidän pitäisi olla kaikkena kaikille, siinäpä vaikea läksy. Mietitään, kuinka Jeesus kohtaa tänään minut ja Lähimmäiseni, lähdetään siitä! Jeesuksen siunaama olkoon päiväsi! Tänä aamuna, 3.2.2014, rakkaudella Mummi.

Fil. 4:5

Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Ole aina iloinen
Jumalan edessä ja rauhaa rakastava ihmisten keskellä. Elä niin, että
teet ja siedät kaikkea, mitä ikinä Jumalan käskyjä rikkomatta voit
sietää, että olisit kaikille ihmisille mieleen. Älä vahingoita ketään,
vaan hyväksy ja käännä parhaaksi kaikki toisten ihmisten teot. Silloin
sinut voitaisiin julkisesti todeta sellaiseksi, jolle kaikki on saman
tekevää. Olet tyytyväinen sekä voittaessasi että joutuessasi tappiolle.
Et pidä mitään niin rakkaana, että sen tähden joutuisit riitaan toisen
kanssa.

Ole rikas rikkaitten ja köyhä köyhien parissa. Iloitse iloisten ja itke
itkevien kanssa. Kaiken kaikkiaan ole kaikille kaikeksi. Silloin
jokainen tunnustaisi, että et ole kenellekään pahennukseksi, vaan
sovittaudut, taivut ja myönnyt jokaisen mukaan ja kohtelet kaikkia
samalla tavoin. Näin et tee itsestäsi muille ohjetta, jonka mukaan
heidän tulisi myöntyä, taipua ja sopia.

Tämä on oikeaa hyväntahtoisuutta. Se ottaa huomioon toisen ihmisen kyvyn
ja taidon. Se hyväksyy kaiken ja kärsii lähimmäisensä hyödyksi ja
mieliksi, vaikka siten menetettäisiin omaisuus, kunnia, jopa itse
elämäkin.

(Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille)

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Jumalan voima.

Rakas Lähimmäiseni, herään kello yksi virkeänä ja mielessäni on kaksi sanaa: "Jumalan voima". Etsin sanakirjasta voima sanan. Raamatunpaikkoja, joissa voima esiintyy on melkein kaksi sivua. Jostain syystä silmäni osuvat Efesolaiskirjeeseen, jossa Paavali rukoilee meidän puolestamme:

Otan uuden käännöksen ja kirjaan sen Paavalin rukouksen, jakeet 14-21: "Tämän vuoksi minä polvistun Isän eteen, hänen, jonka asemaa jokainen isän ja lapsen suhde taivaassa ja maan päällä kuvastaa. Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän  sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken  leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät. Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien , aina ja ikuisesti.Aamen"

Minun on pakko ottaa tähän vertauksen vuoksi samat minulle rakkaat jakeet vanhasta tekstistä, niin huomaatte eron: "Sentähden minä notkistan polveni Isän edessä, josta kaikki millä isä on, taivaissa ja maan päällä, saa nimensä, että hän kirkkautensa runsauden mukaisesti antaisi teidän , sisäisen ihmisenne puolesta voimassa vahvistua hänen Henkensä kautta ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän kuin kaikki, mitä ne anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa. hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Aamen,"

Tänä aamuna, 2.2.2014, rakkaudella Mummi

lauantai 1. helmikuuta 2014

Jeesuksen tehtävä on pelastaa.

Rakas Lähimmäiseni, Jeesus-iloa elämääsi rukoilen tänä aamuna! Se on ihmeellinen ilo, että se nuorentaa vanhan mummin "syleilemään koko maailmaa aamuun herätessään." Näkee Jeesuksen mahdollisuuden kaikessa, mikä eteen tulee. Sitten kun lähtee liikkeelle, tuntuvat kankeat jalat!

Eilen illalla olimme raamattupiirissa, toistakymmentä ystävää Mikaelin seurakunnasta. Oppaamme oli: "Sanassa ilosanoma" Mailis Janatuisen ja Päivi ja Jari Kekäleen raamatunlukuopas. Teksti: Joh.8:1-11, Jeesus kutsuu avioliittonsa rikkonutta. Paljon hyviä kysymyksiä. Hyviä ajatuksia piirissä!

Aamuvarhaisella Jeesus tulee pyhäkköön. Kun kansaa kokoontuu hänen luokseeen hän alkaa opettaa heille ilosanomaa Jeesuksesta. Mutta sen ajan laintuntijat, fariseukset ja kirjanoppineet, keskeyttävät  hetken raahaamalla sinne aviorikoksesta yllätetyn naisen ja tivaavat Jeesukselta, että Mooseksen lain mukaan tämä nainen on kivitettävä, mitäs sanot? "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä."

Jeesuksen Totuus kohtasi jokaisen läsnäolijan: "kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla." Jokainen tajusi tämän, ja häipyi hiljaa pois paikalta. Nainen jäi Jeesuksen tuomittavaksi, mutta koska Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan kaikki ihmiset, Hän armahti naisen: "En minäkään sinua tuomitse. mene, äläkä tästedes syntiä tee." Vain yksi siitä suuresta joukosta sai Jeesus-ilon ja rauhan sydämeensä!

Rakas Jumala, armahda meitä, että me kaikki seurakunnissamme totuuden kuultuamme, uskallamme katsoa sydämiimme ja nähdä, että tarvitsemme armon Jeesukselta, ja että me tarvitsemme Jeesus-iloa arkeemme! Aamen.

Tänä aamuna, 1.2.2014, ilolla Mummi.