tiistai 24. tammikuuta 2012

Näyttelykuvia

Rakas Lähimmäiseni! Joku teistä toivoi, että saisi nähda kuvia näyttelystäni. Nyt sain viisaan miehen vieraakseni, joten voin ehkä itsekin oppia tämän kuvien tuonnin. "Katsotaan, sanoi lääkäri".











Ensimmäinen työni, jonka maalasin 15.11.-67. Olin koppihöperö kotiäiti, oli kolme poikaa ja nuorin vuoden vanha. Pimeänä marraskuun iltana tuli kauhea hinku maalata. Mieheni kävi heti ostamassa pienen rasian öljyvärejä. Taulu valmistui harmaalle alustalle klo 22-02 samana yönä. Mallina oli Teuvon valokuva "Haikan kärki" Saarijärveltä. Kyllä helpotti!! Neljä öljytyötä eri vuosilta. "Sommitelma" vuodelta 1972. Pentti Uusikylä antoi siitä hyvän arvostelun: "Nyt on sokea kana löytänyt jyvän!" Kaksi villatyötä: "Viisi viisasta neitsyttä" ja "Kesä", savityön nimi on :"Soppailemaan!" Viimeinen kuva: Öljymaalaus: "Mummin kukkapenkki", "mieheni kipsipää" vuodelta -75, ja villatyö "Lehemä", joka lähtee kotitalooni Hankasalmelle.

Tänä iltana, 24.1.2012, rakkaudella Mummi

13 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

KIITOS näistä kuvista!
Minä toivoin saada nähdä maalauksiasi ja muita kuvallisia töitä.
Nämä ovat erittäin hyviä!! Yllätyin, kun et ole käsittääkseni ammattitaitelija. Pidän näistä kaikista.
Ensimmäinen, suuret puut niinkuin ne kävellessä näkee, ensin vahvat rungot - hienosti ja toden tuntuisesti olet kuvannut ne!! Muut työt hyviä, siellä on paimenkin lampaineen. Sitten vielä villatöitä!
Tykästyin viisaisiin neitsyeisiin, taitavasti kuvattu, kumarassa asennossa, hyvät värit. Sitten yllätyin, että se oli villatyö! Olet hurjan taitava! Lehemä on aivan ihana.
Sinulla on elävä ja elämää kauniisti kuvaava, herkkä kädenjälki!!
Voi mitkä lahjat sinulla on!
(Pidän itse myös kuvallisesta ilmaisusta, mutta en tee sitä ollenkaan noin laajasti ja puhumattakaan, että noin hyvin. Minua estää jotkin estot, vähän niinkuin tyhjän paperin pelko, jos siihen jotain laitan, se on takuuvarmasti pilalla.)
Siunaavin teveisin Kirsti2

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti2. Kiitos ihanista sanoistasi. Iloitsin piirustustunneista koulussa. Olisin halunnut lähteä Ateneumiin keskikoulun käytyäni, mutta isäni kielsi sen ehdottomasti. Kun sain värit käsiini tuona iltana 15.11.-67, iloitsin värien yhteydstä, kun sen näin. Maalaamisesta tuli minulle henkireikä. Se nosti minut silloisesta alennustilastani! Menin Kokkolan taiteilijaseuraan ja sain sieltä ystäviä. Myöhemminkin kun tulee inspis, riennän heti toteuttemaan sen idean. Se on suuri Luojan lahja ja ilo! Kiitän väreistä ja taiteentekemisen mahdollisuudesta Kolmiyhteistä Jumalaa! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Lily, tervetuloa lukijoitteni joukkoon. Herra olkoon Sinulle armollinen ja antakoon levon! Mummi

pau kirjoitti...

Onnea ja siunausta näyttelyllesi, Mummi :) Näin lehdestä jutun sinusta!
Tulen katsomaan, jahka ennätän.
Jeesus kanssasi!

mummi kirjoitti...

Rakas Paula, kiitos onnentoivotuksista! Jos haluat nähdä "lehemän", mene pikapuolin, sillä se lähtee Hankasalmelle perjantaina. Hakijat tulevat silloin. Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita tauluja. Voisit olla ammattitaiteilija. Kuten joku kirjoittikin,niin olet saanut suuren lahjan. Siunausta päivääsi.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten hienoja tauluja Airi-mummi. Minulla on edelleen sinun maalamasi tyynyliina. Sekin on tosi hieno.
Siunausta edelleenkin!

Hellevi P

sylvi kirjoitti...

Hinoja tauluja näyttelyssäsi.
Olet taitava.
Jumala sinua siunatkoon!

mummi kirjoitti...

Rakkaat, Anonyymi, HelleviP ja Sylvi, kiitos kannustuksesta! Ilotsen siitä, että voi tehdä taidetta silloin kun se pyrkii esiin. Se on suuri Jumalan lahja! Kiitetään! Herra olkoon kanssanne! Mummi

Terttumarja kirjoitti...

Kiitokset taulujen tuonnista blogiisi.
Kauniita. :)

mummi kirjoitti...

Rakas Rosina, viisas mies opetti minulle kuvien tuonnin, jospa joskus voin ilahduttaa teitä jollain kuvalla. Kiitos ystävien avusta! Iloa tähän päivääsi! Mummi

Nurkkalintu kirjoitti...

Mukavaa, että pääsin heti aamulla tänne taidenäyttelyyn. Kiitos!
Kauniita teoksia.

Siunausta päivääsi, Mummi!

mummi kirjoitti...

Rakas Nurkkalintu, kiitos käynnistäsi, siunausta Sinunkin päivääsi toivoo Mummi