maanantai 3. toukokuuta 2010

Pyhä Henki meissä

Rakas Lähimmäiseni, eilisen, sunnuntain evankeliumitekstissä Jeesus itse puhuu meille tärkeitä asioita. Kirjaan ne tähän Joh. 16:7-15. ”Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei PUOLUSTAJA voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, ja hän tulee ja paljastaa, ETTÄ MAAILMA ON VÄÄRÄSSÄ, Hän paljastaa mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. SYNTI ON SIINÄ, ETTÄ IHMISET EIVÄT USKO MINUUN, vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo, ettekä te enää näe minua, ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu. Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. Kun TOTUUDEN HENKI tulee, hän johdattaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva. HÄN KIRKASTAA MINUT, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa.”

Tässä Jeesus kertoo, että Hän lähettää Puolustajan Pyhän Hengen, joka ilmoittaa hänen seuraajilleen Jumalan tahdon. Kun Jeesus menee Isän luo, Pyhä Henki on tuleva asumaan jokaiseen Jeesuksen seuraajan sydämeen ja toimii Jeesuksen ”lähettiläänä. Pyhä Henki kirkastaa Jeesusta Kristusta. Hän avaa Jumalan Sanan niin, että tulemme siitä ravituiksi. Hän puolustaa, lohduttaa, lääkitsee ja opastaa meitä, koska Hän asuu meissä. Hän on Kristus meissä! Kaikki olemme nähneet elämässämme ihmeellistä Pyhän Hengen johdatusta. Kaikki olemme kokeneet Pyhän Hengen yhteyttä seurakunnassa. Pyhä Henki antaa uskon, että ehtoollisleivässä ja viinissä Jeesus itse toimii ja saamme syntimme anteeksi. Pyhä Henki toimii voimallisesti Jumalan tahdosta, kun Hän parantaa sairaita. Pyhä Henki meissä on liikkeellepaneva voima niin, että kuljemme ennalta valmistetuissa Jeesuksen askelissa. Pyhä Henki on rauhan ja rakkauden Henki, Jumalan kolmas Persoona. Me saamme iloita Pyhän Hengen työstä elämässämme! Meidän tulee kuunnella Pyhän Hengen ääntä ja seurata sitä. Joskus Pyhä Henki täyttää meidät ilolla, silloin on juhla Jumalan kanssa!

Tänä aamuna, 3.5.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Rakas ystäväni,siskoni Herrassa!
Tärkeitä ja ihania raamatunkohtia.
Se oli meille hyväksi,että Hän meni pois ja lähetti Puolustajan Pyhän Hengen avuksemme,asumaan sisimpäämme.
Ihmeellinen Jeesuksemme!
Herran helmaan!
Joh.16:33, Room.5:1, Ef.2:14

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, iloitaan Jeesuksesta, joka on kanssamme joka päivä. Iloitaan rauhasta,jonka hän omilleen antaa, se on sisäinen rauha, joka koetaan Pyhässä Hengessä. Mummi