maanantai 17. toukokuuta 2010

Runoleiri

Kesän lämpö tulee vastaani ulko-ovella, 17 astetta kello puoli seitsemän aamulla! Sattuivatko tämän vuoden kesäpäivät toukokuulle? Olemme saaneet viettää kesäisen viikonlopun meren äärellä. Kiitos Jumalalle, että saimme elää Hänen läsnäolossaan nuo kaksi päivää, viisitoista samanhenkistä ihmistä, yhdessä.

Kirjoittajat jakavat Jumalan antamaa lahjaa eteenpäin. He luovat, kertovat sitä, mitä Jumala heille on lahjana antanut ja antaa jatkuvasti. Jumalan luomistyö näkyy ja tuntuu myös ihmisen elämässä, kun hän maalaa, kirjoittaa, tai puhuu sitä, mitä Jumala hänelle antaa. Ovatko nämä ajatukseni liian yleviä Sinun mielestäsi, Lähimmäiseni?

Minun piti nyt niin kirjoittaa, koska olen ylen onnellinen, palattuani runoleiriltä. Pia Perkiö, maan mainio virsirunoilija, lämmin uskova ihminen, ja kirjailija, ohjasi meitä pienten ihmeiden äärelle. Hän on ihminen, joka saa tavallisen mummin iloitsemaan siitä hetkestä, jossa hän elää, niillä ehdoilla, jotka hänellä on käytössään. Hän ojentaa käteemme muovailuvahaa ja sanoo: ”muovatkaa siitä se mitä siinä näette, ja kertokaa sitten runolla, mitä siitä tuli.” Minä sain tällaisen runon:

”Oli yllätys että muovailuvahaa oli eteemme tuotu sen jälkeen, kun aamukahvit oli juotu... Oli rinnassa kevät ja koivu ja käki, ne ensimmäisenä silmäni näki tämän uuden tehtävän eessä... Ja kohta se alkoi kukkua se käki!... Sen ainakin Kaisa vierellä näki ja kuuli, vaikka varmaan sitä varikseksi luuli” Näin se tapahtuu, kun mummia osataan ohjata, tulee runo ihan itsestään, tyhjästä!

Kiitetään Pian kaltaisia ihmisiä, jotka valovoimallaan kannustavat ja valavat uskoa ihmisiin, että Jumala on antanut meille paljon enemmän kuin itse ymmärrämme: Ollaan sellaisia kun ollaan, Luojan kädessä, ja otetaan käyttöön ne lahjat, jotka Hän on meille antanut. Kiitos, Pia ja kaikki ystävät, hienosta, virkistävästä yhdessäolosta!

Tänä aamuna, 17.5.2010, rakkaudella Mummi

8 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Ei ollut liian ylevää thäkstiä ;)
Leiri oli ihana, mutta hyvä.
Oikeastaan RRRUNOLEIRRRRI on liian kova nimi sille.
Oikea nimi pitäisikin olla SSSoljullihhdiiballlib!!!
Yleensäkkin,kun tarkemmin asiaa ajattelee,RUNO-sana pitäisi olla paremminkin SOLJU.
Taidampa alkaa väkertää parit soljut tässä joutessani :)
Siunausta!

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi ystävä!
Teillä oli ihana leiri.
Sinun runosi syntyvät hetkessä.
Ilmakin suosi leiriä.
Pia Perkiö tuntuu tutulta
nimeltä, olenkohan vain nähnyt jotain hänen tuotantoansa.
Onkohan hän ollut jossain tv-7 :n ohjelmassa?
Kiitos kaikesta Jumalalle!
Kiitos sinulle mummi!
Siunausta päivään!

mummi kirjoitti...

Kaisa, rakas, Sinä se osaat soljuttaa niin ihanasti. Ala nyt hommata sitä runokirjaa, että saa iltaisin lukea sieltä iloksensa. Odotan sitä todella. Kiitos vierustoverille! Mummi

mummi kirjoitti...

Kirsti, rakas ystävä! Pia perkiö on virsirunoilija. Yksi hänen parhaista virsistään on Kosketa minua Henki. Olen nähnyt Janin blogin. Tosi hieno, ihmettelen kuinka hän osaa tehdä kaikkea. Katan blogi ei avautunyt. Yritän toiste paremmelle onnella. Mummi

mummi kirjoitti...

kolmannen kerran on jatkettava, että Pia Perkiö on julkaissut paljon hyviä runokirjoja ja lastenkirjoja, joita kannattaa lukea. Mummi

Jani kirjoitti...

Tosi hyvin kirjoitat oli niin kiva lukea sitä.Rakas mummi ilahduin viestistäsi!Olemme molemmat rakkaan Katan kanssa kipeinä.T,JANI!

mummi kirjoitti...

Jani, rukousystäväni. Pyydän hartaasti, että Herra koskettaa Teitä parantavalla kådellään ja saatte pian nousta kauniiseen kevääseen ulkoilemaan. Sinulla Jani, oli paljon asiaa blogissasi. Ihmettelen, mistä nuo kaikki ihanat luontokuvat olit saanut. Sinä hallitset tekniikan, minä en. Mummi

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi,minulla on tunnustus sinulle blogissani.
Hyvää yötä,Jeesus myötä!