torstai 21. heinäkuuta 2011

Iäisyysikävä

Rakas Lähimmäiseni, tänä aamuna on taas kova ikävä miestäni. Kun 50-vuotta rinnalla kulkenut elämäntoveri otetaan pois, se on katastrofi. Tietää olevansa vajaa, orpo, neuvoton. On tullut halu mennä uudestaan ja uudestaan hautausmaalle. Näin, että sinne hänet laskettiin, kotikaupungin multiin. siellä tuntee jotenkin läheisyyttä. Hyvin tiedän, että Jeesus haki mieheni Taivaan kotiin. Siellä hän minua odottaa, näin uskon. On iäisyysikävä!

Hänen vaatteidensa pois paneminen oli surutyötä. Mutta kun katselin satoja dioja, jotka kaapissa kertovat yhteisistä retkistä merelle ja saaristoon, tuli varsinainen hätä. Tännekö hautautuvat kaikki mieheni hienot otokset tyynestä merestä, linnuista, jotka lensivät ohi, perhosista, jotka ilahduttivat lehvistössä, tai kukista, jotka päihittävät Salomonkin loistossaan. Tuli halu koota kirja saariston luonnosta, mutta kirja maksaa mansikoita!

Sinulle kerron, että ihailen ja kunnioitan mieheni näkökykyä ja herkkyyttä. Hän kunnioittaa Jumalan luontoa jokaisella kuvallaan. Hän otti todesta Jumalan sanan: "Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää. Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossaan ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä." Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljon ennemmin teitä te vähäuskoiset." Älkää siis murehtiko sanoen: "Mitä me syömme?" tahi: "Mitä me juomme?" tahi "millä me itsemme vaatetamme?" Sillä tätä kaikkea pakanatkin tavoittelevat. Teidän Taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan." Matt. 6:28-32.

Rakas Jumala, lohduta kaikkia niitä, jotka surevat rakkaitaan. Lohduta niitä, jotka murehtivat toimeentulostaan ja ohjaa heidät avun lähteelle. Lähetä lähimmäinen niiden luo, jotka kaipaavat sanoja. Anna Poikasi Jeesus jokaiseen syylliseen sydämeen tuomaan armahduksen ja rauhan tullessaan, tätä pyydän Jeesuksen nimessä. Aamen.

Tänä aamuna, 21.7.2011, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Voi Mummi rakas,käsitän kuinka suuri menetys se oli sinulle,50-vuotta yhteistä taivalta kulkenut elämäntoveri otetaan pois.
Kumpa saisit koottua sen kirjan saariston luonnosta miehesi kuvaamana.
Rukoilen puolestasi.
Siunausta sinulle Mummi rakas♥

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, kiitos kun rukoilet: Minäkin muistan Sinua ja nuoriasi. Kiitetään siitä, että Jumala kuulee ja auttaa! Kivuttomia, suotuisia kesäpäiviä Sinulle, rakas ystävä, rukoilee Mummi

Nimetön kirjoitti...

Kiitos Mummi tästä sanastasi..kävi niin kohti sydäntäni.
Mieheni kuvailee myös paljon luontoa ja maisemia.Itse ihmettelen häntä kun jaksaa aamuvarhaisella kiiruhtaa usvakuvia napsimaan.
Sinun sanasi Mummi hyvä tulevat niin usein siunaukseksi ja puhuttelevat rakastavasti!
Jumala antakoon sinulle lohtua ja vahvuutta.
Siunaten
mamma

mummi kirjoitti...

Rakas mamma, iloitsen siitä, että olet saanut lohtua lukemastasi. Herra on siunannut Sinua! Iloitse miehesi kuvista ja kannusta häntä kuvaamaan. Kuvat ovat aarteita, niissä on niin paljon muistoja. Mummi