keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

Rakas Lähimmäiseni, eilen illalla kukuin yli puolenyön ja nyt aamulla nukuin pommiin. Heräsin vasta puoli seitsemältä lämpimään kesäaamuun. Orvokit toivottivat hyvän huomenen ulko-ovella. Oli kirkas taivas ja helppo hengittää!

Sanan aika antaa tänään Efesolaiskirjeen kuudenne luvun, joka kehottaa meitä pukeutumaan Jumalan sota-asuun pysyäksemme pystyssä ja voittaaksemme pahan ansat. Jeesus on meidän kilpemme kypärämme ja haarniskamme. Kun katsomme Häneen ja turvaamme Häneen kaikessa, kestämme, koska Jeesus on voittanut kuoleman ja pahan vallan. Jeesus on Jumalan oikea käsi, meille Vapahtajaksi ja turvaksi annettu! Muistetaan tämä, rakas Lähimmäiseni!

Luku alkaa toisella tärkeällä kehoituksella: "Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaiset Herrassa, sillä se on oikein." "Kunnioita isääsi ja äitiäsi"- tämä on ensimmäinen käsky, josta, jota seuraa lupaus- "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä." Tämäkin käsky on unohtunut monien mielestä tänä päivänä, kun lukee päivän lehtiä. Vanhainkodit ovat täynnä unohdettuja isiä ja äitejä. Kiireinen elämä ei jätä aikaa tärkeiden ihmisten kohtaamiseen. Tässä olisi parannuksen teon paikka, muistuttaa meidän Taivaallinen Isämme tällä käskyllään.

Rakas Jumala, Opeta meitä laittamaan päivämme asiat tärkeysjärjestykseen. Opeta meitä muistamaan tärkeitä rakkaita ihmisiämme ja lähimmäisiämme. Anna meidän ymmärtää, että kaikki vanhukset odottavat näkevänsä rakkaitaan. Rukoillaan, että kaikki vanhat, yksinäiset, ihmiset löytäisivät Vapahtajansa, parhaan ystävämme, Jeesuksen. Hän on turvamme täällä ja Hän vie iankaikkiseen elämään tämän elämän jälkeen. Aamen

Tänä aamuna, 20.7.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Tätä rukousta tarvitsemme.
Vanhempien kunniotus on nykyään kokonaan unohdettu.
Elämme nykyään itsekeskeistä elämää, vahinko.
Koulussa ennen piti osata kymmnen kaskyt, mutta täällä ei uskontoa opeteta koulussa ollenkaan.
Rukoillaan.
Kiitos sinulle rukouksesta, yhdyn siihen.

mummi kirjoitti...

Sylvi rakas, siellä Ruotsissa uskonnonopetus on jo loppunut kouluissa. Mikä vahinko! Täällä ollaan menossa samaa rataa, mutta rukous voi muuttaa suunnan. Herra, tee ihmeesi ja "herätä nuoriso Suomen"! Mummi