keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Lohdutuksen Jumala

Rakas Lähimmäiseni, Arkipäivän rukoushetki toi useta ystäviä lähelle. Jeesuksen tahto on, että kannamme toistemme kuormia, kuuntelemme toisiamme ja rukoilemme yhdessä. Sinulle, ystäväni, joka suret tänä aamuna, kirjaan ystäväni Eeva-Liisa Kovasen ajatuksia lohdutuksesta:

"Sanotaan, että on tärkeää omistaa ystäviä, sillä heidän merkityksensä korostuu erityisesti vaikeissa elämäntilanteissa. Ystävän tunnistaakin siitä, että hän ei jätä hädässäkään ystäväänsä. Entä lohduttaako Jumala meitä vaikeissa tilanteissa? Onko Hän uskollinen Ystävämme? Mitä Raamatussa sanotaankaan: Sinä olet antanut vaikeita vuosia ja monia ahdistuksen aikoja, mutta yhä uudelleen sinä virvoitat minut, syvyyksistä sinä minut nostat. Kohota minut takaisin kunniaan ja lohduta minua jälleen, niin lyyrani sävelin saan ylistää sinun totuuttasi, Jumala, ja harppuni kielillä kiittää sinua, Israelin Pyhä! Ps. 71:20-22.

Tämän Psalmin 71 nimi on vanhurskaan rukous. Rukoilija pyytää apua sanoen lohduta minua jälleen. Näin sanoen hän toteaa saaneensa  Jumalalta kohdutusta aikaisemminkin vaikeuksissaan pitkän elämänsä aikana. Se on hänen henkilökohtainen kokemuksensa.

Jeesus, Jumalan Poika, on myös meidän ystävämme, sillä Hän sanoi opetuslapsilleen näin: Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut."

Kiitos, rakas Jeesus, että lohdutat meitä hädässämme, kuuntelet, armahdat ja pelastat, Sinä paras ystävämme! Kiitos ystävistä, jotka kulkevat vierellämme, kuuntelevat ja ymmärtävät. Se on Sinun perheväkesi lahja ja rikkaus! Aamen.

Tänä aamuna, 3.9.2014, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On niin ihanaa, kun saa tulla lohdutettua ja saada voimaa jatkaa eteenpäin sen jälkeen elämässä, kun vihamies on haavoittanut pahasti ja runnellu ja tuonut surau .Meidän Jumala sanoo siittä huolimatta,että siunatkaa, älkää kirotko, että siunauksen perisitte,kiitos ja siunasta,keijo

mummi kirjoitti...

Rakas Anonyymi, Keijo, ole turvallisella mielellä, Jumala on tukesi ja turvasi. Vihamies voi satuttaa sanoilla, mutta Jeesus puhaltaa haavoihimme ja ottaa sylihoitoon, Jumalan rakkauden tuntoon. Mummi