sunnuntai 13. syyskuuta 2015

"Jumalan huolenpito".

Rakas Lähimmäiseni, tämän sunnuntain aihe on "Jumalan huolenpito". Paavali on täynnä pyhää huolettomuutta kun hän sanoo meille kaikille: "Nyt minä uskon teidät Jumalan ja hänen armonsa sanan haltuun, hänen, joka on voimallinen rakentamaan teitä ja antamaan teille perintöosan kaikkien pyhitettyjen joukossa."  Apt. 20:32.Tämän saman toivotuksen kuulen usein Mikaelin seurakunnan pastorin Markus Pöyryn suusta. Hän jättää meidät Jumalan huolenpitoon!

Kuulin tämän lupauksen Jumalan suusta, silloin, kun minulla oli vaikein päiväni. Mieheni Teuvon hautajaispäivän aamuna herätessäni olin Jumalan hyvässä hoidossa. Edellisten päivien turvattomuus ja tuska oli poissa. Kun sitä ihmettelin, kuulin selvät sanat: "Minä pidän sinusta huolen." Sain kokea ylimaallisen rauhan elämäni raskaimpana päivänä. Meistä kaikista omistaan Jumala pitää huolen. Tänäänkin saamme siitä kiittää!

Juha Vähäsarjalla on sama aihe tänään: "Alkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon." Fil.4:6.

"Osaamme hyvin murehtimisen ja hulehtimisen jalon taidon. Usein siihen on vielä aivan todellinen syy. Milloin mikäkin taakka tahtoo viedä elämän ilon ja musertaa alleen. Kun Jumalan sana sanoo, ettei tarvitse olla mistään huolissaan, on se enemmän lupaus kuin käsky. Ei tarvitse murehtia! Jumala auttaa kuitenkin eteenpäin, on siis turhaa murehtia. Jumala on luvannut pitää meistä huolen. Ja kun hän lupaa, on se varmempaa kuin mikään muu asia tällä planeetalla. Jumalalle saa rohkeasti jättää murehtimisen taakan. Ei tervise muuta kuin anoa ja kiittää ja jäädä odottamaan, mitenhän hoitaa asiamme tällä kertaa."

Rakas Jumala, kiitos, että Sinä ravitset meitä tänäänkin Poikasi, Jeesuksen Kristuksen, armon Sanalla! Lähetä meidät kaikki seurakuntaan sitä kuulemaan, että pysymme turvasssi! Aamen.

Tänä aamuna, 13.9.2015, rakkaudella Mummi


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lohdullista tekstiä! Murehtia me kyllä osaamme, mutta sen jättäminen ei vain tahdo millään onnistua. Onneksi meistä silti pidetään huoli. Metsäntyttö

pau kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta sanasta. Terveisin mummo ja sen lapsenlapsi😊

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät, metsäntyttö ja Paula, tieto siitä, että Jumala on kanssamme on paras turva täällä arjessamme ja lähtömme hetkellä, kun emme mitään itse jaksa. Kiitetään Jumalan voimasta Jeesuksessa Kristuksessa! Mummi