sunnuntai 6. syyskuuta 2015

"Kiitos sulle, Jumalani!"

Rakas Lähimmäiseni, olen herännyt varhain kiitollisuuden sunnuntaihin. Heräsin jo kello yksi täysin virkeänä. Ulko-ovella tunnen syksyn kirpeyden, lämpöä on enää 6.2 astetta. Katuvalot palavat vielä. Taivas on pilvessä, sadetta saadaan! Siitäkin voimme kiittää, kun on kiitollisuuden sunnuntai! Otetaan sateenvarjo mukaan ja mennään tänään kirkkoon kohtamaan Jeesus ja seurakuntaystävät!

1 Tessal. 5: 16-24. "Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa. Henkeä älkää sammuttako, profetoimista älkää halveksiko mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on, karttakaa kaikenkaltaista pahaa. Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön  teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja hän on sen myös tekevä."

Kuinka voidaan pysyä lujina tässä Jumala-yhteydessä? Siihen vastaa Juha Vähäsarja tänään:
"Pyrkikää siis veljet, yhä innokkaammin tekemään lujaksi kutsumuksenne ja valintanne." 2.Piet. 1:10.

"Miten kutsumus voidaan tehdä lujaksi? Siihen on vain yksi tie: uskomalla, että Jumalan sanan lupaukset koskevat meitä itseämme. Tutkimalla sanaa ja käymällä säännöllisesti ehtoollisella. Kukaan ei jaksa yksin, ilman evankeliumia ja uskovien yhteyttä. Vain niiden avulla voidaan pysyä Jeesukseen oksastettuina.
On lohdullista muistaa, että me emme ole itse itseämme kutsuneet uskoon tai valinneet Jeesusta Herraksemme. Päinvastoin Jeesus on kutsunut ja valinnut meidät. Ja hän,joka kutsui, on uskollinen ja pitää meidät tiellä kotiin saakka.
Kulkiessamme  sinne, mihin Jeesus avaa edeltä oven, voimme vahvistua kutsumuksessamme. Saamme nähdä Jumalan ihmeellisen huolenpidon meitä kohtaa."

Rakas Kolmiyhteinen Jumala, kiitos ja ylistys Sinulle, huolenpidostasi, armostasi ja rakkaudestasi! Aamen.

Tänä aamuna, 6.9.2015, rakkaudella Mummi.


Ei kommentteja: