torstai 7. helmikuuta 2013

Liikunta piristää kaikkia!

Rakas Lähimmäiseni, katsoin juuri A-Studio: Talk ohjelman. Siinä puhuttiin vanhusten hoidosta. Monia hyviä näkökulmia esitettiin entisten hoitojen järkeistämiseksi. Toivotaan, että ministerit ja muut päättäjätkin huomaavat, että asiat voi tehdä toisinkin, kuin aina on tehty. Muutama päivä sitten uutisissa kerrottiin, että Vaasassa on huomattu paljon puutteita vanhusten hoidossa. On tehty monia huomautuksia. Hyvä, jos huomautukset johtavat siihen, että hoito ja hoidettavien huomioiminen kohentuu. Kuinka meitä vapaaehtoisia auttajia voitaisi ohjata avuntarvitsijoiden luo? Nuoret työttömätkin voivat löytää auttamisen iloa ja uutta ajateltavaa vanhuksia ulkoiluttaessaan. Onko tämä mahdollista? Kuka miettisi sitä?

Minä haluan antaa kiitoksen Vaasan tavasta huolehtia minunlaisistani, vielä omilla jaloillaan liikkuvista ikäihmisistä! Olen saanut käydä toista vuotta kerran viikossa kaupungin järjestämillä jumppatunneilla. Jalkani ovat kuntoutuneet huomattasti tänä aikana. Voin kävellä jo pitkiäkin lenkkejä, eivätkä jalat kipeydy niin kuin ennen. En ole kaatunut pitkään aikaan. Tasapaino paranee! Meitä on kymmenkunta henkeä ryhmässä. Aluksi on verryttelyä ja sitten menemme kuntokoneille, joilla treenaamme lihaksiamme. Lopuksi venytellään vielä lihakset vetreiksi pienellä jumpalla. Tässä autatte meitä hyvin paljon, vaasalaiset kuntohoitajat. Ansaitsette Ruusun! Ruusu myös tämän kuntotyön alkajille!

Olemmehan nähneet, että jos lihasta ei käytetä, pian tilalla on "velliä pussissa". Sama on aivojen kanssa, jos niitä ei käytetä, tulee muistihäiriöt ja Altsheimerin tauti. Liikutaan ja liikutetaan aivoja, niin autamme itseämme elämään parempaa elämää!

Rakas, Taivaallinen Isämme, opeta meitä kaikkia ja kaikenikäisiä muistamaan, että meidän on liikuttava paljon ja syötävä terveellisesti. Sinä olet antanut meille ihmeellisen hienon ruumiin henkemme ja sielumme asuinsijaksi. Anna meille aikaa ja ymmärrystä hoitaa hyvin tätä Pyhän Hengen temppeliä! Aamen

Tänä iltana, 7.2.2013, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Katsoin myös tuon saman ohjelman. Siinä oli kyllä todella paljon asiaa. Toivotaan, että hyvät muutokset tapahtuvat ripeästi.

Iloa tähän päivääsi! Kiitetään!

Marja-Leena kirjoitti...

Täyttä asiaa!
Blogissani Prinsessa Ruususen linna http://prinsessaruususenlinna.blogspot.fi/2013/02/tunnustus.html on Sinulle tunnustus!