torstai 21. helmikuuta 2013

Pyhä kaste.

Rakas Lähimmäiseni, Kiitetään Isää uudesta päivästä, pyydetään, että Hän siunaa tämän päivän läsnäolollaan ja rakkaudellaan niin, että me voimme olla lähimmillemme siunaukseksi!

Tänään haluan jakaa kanssasi meitä siunaavat sanat Katekismuksesta: "Pyhä kaste.
Jumala jakaa armoaan sanansa ja sakramenttiensa välityksellä. Kristus itse on asettanut kasteen ja ehtoollisen. Ne ovat sakramentteja, sillä niissä Jumalan sana on yhdistynyt aineeseen: veteen, leipään ja viiniin. Sakramentit ovat armon näkyviä merkkejä, joihin voimme tarttua uskolla. Kasteessa ja ehtoollisessa Kristus on todellisella ja havittavalla tavalla meidän keskellämme. Kastevesi on tavallista puhdasta vettä. Jumalan sanaan liittyneenä se on pelastavaa vettä, sillä se pesee meidät puhtaaksi kaikesta synnistä. Lähetyskäskyssään Kristus kehottaa tekemään kaikki kansat opetuslapsikseen kastamalla ja opettamalla.

Kaste toimitetaan kolmiyhteisen Jumalan nimeen. Pappi valaa kastettavan päähän vettä kolme kertaa ja lausuu: "Minä Kastan sinut Isän ja Pojan Ja Pyhän Hengen nimeen". Jumalan nimeen vetoaminen osoittaa, että kaste on Jumalan työ, jota meidän ei tarvitse ansaita"

Kiitos, rakas Jumala, että Sinun sanasi todistaa, että me olemme uskon kautta Jumalan lapsia ja, että kaikki me, jotka olemme Kristukseen  kastetut, olemme Kristuksen päällemme pukeneet! (Gal. 3:26-27).

Tänä aamuna, 21.2.2013, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Auringon kirkastamaa päivää sinulle!

mummi kirjoitti...

Samaa Sinulle, rakas Runoystävä!