tiistai 21. kesäkuuta 2011

Salattu Jumala

Rakas Lähimmäiseni, en muistanutkaan, miten ihanaa on puhua rakkaiden ihmisten kanssa kohta unesta herättyään ja kaiken päivää! On suuri ilo, että pojat perheineen tulevat käymään. Mummi saa runsaasti uutta verta yksinäisiin aivoihinsa! Kiitos Jumalalle!

Tänään palaan vielä sunnuntain tekstiin. Viime sunnuntai oli Pyhän Kolminaisuuden päivä ja päivän aihe oli salattu Jumala. Ps. 95: 1-2 ja 6-7: " Tulkaa kohottakaamme ilohuuto Herralle, riemuhuuto pelastuksemme kalliolle. Kääntykäämme kiittäen hänen kasvojensa eteen, veisatkaamme hänelle riemuvirsiä. Tulkaa, kumartukaamme ja polvistukaamme, polvilemme langetkaamme Herran, meidän Luojamme eteen. Sillä hän on meidän Jumalamme ja me olemme kansa, jota hän paimentaa, lauma, jota hänen kätensä kaitsee."

Tämä vanhan käännöksen teksti sytyttää minut kiittämään Jumalaa, joka on Kaikkivaltias maailman Luoja, salattu, mutta kuitenkin läsnäoleva rakastava Isä meille, jotka Jeesus on omakseen ottanut ja Jumalan lapsiksi lunastanut. Saarnateksti Joh. 15: 1-10 on Jeesuksen tuttu saarna,"minä olen viinipuu ja minun Isäni on viinitarhuri" Me olemme oksat tuossa rakkauden viinipuussa. Teksti luettuna lataa vaatimuksia vaatimuksien perään: Pysykää minussa, kantakaa hedelmää! Jos ette kanna hedelmää, teidät heitetään pois niinkuin oksa, joka tuleen heitetään. Kannattaa kuunnella tarkkaan mitä Jeesus sanoo. Hän on Jumalan lähettämä lahja. Kun Jeesus ottaa meidät omakseen, Hän tekee liiton meidän kanssamme. Hänestä elämä lähtee! Hän puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Hän liittää meidät Isään ja Pyhään Henkeen. Hän sanoo, että ilman minua te ette voi mitään tehdä. Kun Sinä ja minä joka päivä ankkuroidumme Jeesukseen, liitto on luja ja kestävä. Jeesus huolehtii meistä ja johdattaa Pyhän Henkensä kanssa. Isä kuulee lastaan ja rakastaa iankaikkisella rakkaudella ja meitä kantavat iankaikkiset käsivarret. Jeesuksen johdatuksessa syntyvät hedelmät niin, että emme niistä tiedä, eikä tarvitsekaan tietää. Saamme iloita, että viinipuu pitää oksistaan huolen. Jeesus on meidän elämämme! Jae 7: "Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa mitä ikinä tahdotte ja te saatte sen."

Kiitos rakas Jumala, että tänäänkin me kuulumme suureen perheväkeesi, jossa meillä Jeesuksen seuraajilla on yhteys keskenämme ja me olemme elävän viinipuun oksia. Kiitos rakas Isä, että kaikki Jeesuksen lupaukset ovat tänäänkin voimassa. Ylistys Sinulle iankaikkinen Isä! Amen

Tänä aamuna, 21.6.2011, rakkaudella mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Huomenta mummi!
Kiitos tästä postauksesta.
Hauska kuulla että pojat tulevat sinua katsomaan.
Tähän sopiikin tämä sanonta.
"Tuhannet kynttilät voidaan sytyttää yhdestä,
eikä tuon kynttilän elämä siitä lyhene.
Onnellisuus ei koskaan vähene siitä,
että se jaetaan."

Leppoisaa tätäpäivää sinulle!

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, kiitos hienosta ajatuksesta! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo! Iloitaan yhdessa Jumalan hyvyydestä ja Jeesuksen ystävyydestä! Ilo Jeesuksessa ei koskaan lopu eikä vanhene. Mummi