perjantai 26. helmikuuta 2016

Kastekäsky.

Rakas Lähimmäiseni, siitä ei ole kauan kun uusi tilasto kertoi, että suomalaisia lapsia ei enää viedä kasteelle läheskään yhtä paljon kuin edellisinä vuosina. Se on murheellinen tieto. Jeesus haluaisi kaikki lapset Jumalan valtakunnan kansalaisiksi, että Hän tuntisi heidät kaikki nimeltä ja siunaisi kaikkia Suomen lapsia.

Juha Vähäsarja on valinnut tämän päivän tekstiksi Matt. 28:10. Jeesuksen sanat: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni; kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

"Miten evankeliumi on käsketty viedä eteenpäin? Voimamiesten erikoisvoitelulla? Ihmeitä tekemällä? Upottamalla ihmiset kokemusten virtaan?
Kuinka köyhälältä näyttävät Herramme ohjeet yhdelletoista miehelle; valloittakaa tämä maailma  kastamalla ja opettamalla. Mahtoi tuntua opetuslapsista vitsiltä. Eivätkö Henget virtaile sentään jossakin muualla kuin vain sanassa ja opetuksessa?  Raamatun mukan juuri kasteessa Jumalan uudestiluova voima on läsnä. Juuri sanassa on Henki ja elämä. Jumalan sana ja sakramentit vaikuttavat ihmisessä uskon, ei mikään muu. Usko tulee kuulemisesta, kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Kristuksen sana on Raamaattu ja sen mukaan toimitetut vaatimattomilta näyttävät sakramentit. Jumala kätkeytyy todellakin vastakohtaisuuksiina."

Kiitos, Rakas Jumala! Tänä aamuna, 26.2.2016, rakkaudella Mummi.

4 kommenttia:

sylvi kirjoitti...


Tyttäremme tytön poika kastettiin 2 viikkoa sitten.
Oli ihana tilaisuus.
mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, Sinäkin olet isomummi. Onnea! Herra hoitakoon pientä ja Teitä kaikkia! Mummi.

pau kirjoitti...

Näin on ja aamen. Kasteessa Jumala ottaa lapsen omakseen. Saamme palata aina uudelleen ja uudelleen hänen luokseen, jonka omia olemme. Joka päivähän se on tehtävä. Vesi ja Jumalan sana yhdessä ovat kaste, Jumalan paras lahja ihmislapselle.

mummi kirjoitti...

Rakas Paula, kiitos hyvästä tekstistäsi. Kaste on paras lahja ja Jeesus on paras ystävä meille jokaiselle! Mummi.