torstai 11. helmikuuta 2016

Ristin voitto, meidän rauhamme!

Rakas Lähimmäiseni, muistatko Paavo Ruotsalaisen, savolaisen herännäisjohtajan, joka sai mielenrauhan vasta kuultuaan totuuden seppä Högmanilta: "Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki: Kristuksen sisällinen tunteminen." Paavo löysi Vapahtajansa ja sai syntinsä anteeksi. Kristuksesta tuli hänelle aarre verraton, jokapäiväinen armahtaja, rauhan tuoja!

Matt. 19: 20: Jeesus kohtaa rikkaan nuorukaisen, joka myös etsii tekojen tieltä rauhaa. "Kaikkia niitä olen noudattanut, sanoi nuorukainen, mitä vielä puuttuu?"

Juha Vähäsarja jatkaa: "Kristitty, jota laki ei vielä ole päässyt osoittamaan syntiseksi, voi tosissaan ajatella: kaiken, mitä taivaaseen pääsemiseksi tarvitsee tehdä ja uskoa, minä olen tehnyt ja uskon. Olen tehnyt ratkaisun. Luen sanaa enemmän kuin moni muu. Rukoilen säännöllisesti. Kunnon syntiä en ole langennut tekemään uskoontulemiseni jälkeen. Tai en ainakaan vanhoja syntejä, joista silloin pääsin eroon. Teen keskimäärin vähemmän syntiä kuin tavalliset kristityt. Mitä vielä siis puuttuisi? Kaikki tarvittava on tehty.
Yksi kuitenkin puuttuu ja sen mukana kaikki: Kristuksen sisäinen tunteminen. Kristuksen tuntee vain syntinen, joka tarvitsee armahdusta. Joka on kaiken tehnyt, mutta jonka sydän yhä syyttää ja tuomitsee. Jolle ei jää muuta mahdollisuutta kuin myydä kaikkiomat uskonnolliset ansionsa pois ja turvat Jeesuksen ristin ansioon. Joka niin tekee, pesee vaatteensa puhtaaksi  Kristuksen veressä ja perii taivaan."

Tänä aamuna, 11.2.2016, rakkaudella Mummi.-

Ei kommentteja: