tiistai 6. heinäkuuta 2010

Luonto puhuu Jumalasta

Eilen innostuin siivoamaan kaappeja, se on työ, joka muistuu mieleeni sangen harvoin. Helle alkoi tietysti rasittaa ja piti istua kuuntelemaan Jarmo Sormusen tosi hyvää opetusta siitä, kuinka Jumala ilmoittaa meille itsensä Raamatussa ja luonnossa. Hän päätti ohjelman kysymykseen: ”Luotanko rakastavaan ja armolliseen Jumalaan vai kylmään ja armottomaan sattumaan?

Noista vaihtoehdoista on helppo valita. Jumala ilmaisee itsensä luonnossa niin, että meidän, joille usko Jeesukseen on annettu, on helppo se nähdä ja omaksua. Kuinka näkevät luonnon ne joukostamme, jotka uskovat sattumaan tai vain itseensä?

Raamattu ilmaisee meille salaisuuden. Jumalan yhteyteen ja Hänen tahtonsa tuntemiseen pääsee vain Jeesuksen, Jumalan Pojan, kautta. Efesolaiskirjeen alussa Paavali ylistää Jumalan pelastussuunnitelmaa näin: ”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden. Ylistetty olkoon hänen armonsa kirkkaus, kun hän antoi meille rakkaan Poikansa! Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto.”….”Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi.”

Heprealaiskirjeen 11 luku esittelee uskon esikuvia. Luvun 3. jae sanoo: ” Uskon avulla me ymmärrämme, että maailma on luotu Jumalan sanalla; näkyvä on syntynyt näkymättömästä.” Luonnossa me kohtaamme Jumalan tekoja joka päivä, sillä Hän luo uutta! Kiitetään luonnosta, rakas Lähimmäiseni!

Tänä aamuna, 6.7.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Hei rakas ystäväni!
Kiitos,kun olet rukoillut.
Olen lukenut tekstejäsi,mutta en ole saanut aikaseksi kommentoida.
Kaikki sinun blogikirjoituksesi ruokkii sisintä ja Jumalan todellisuus koskettaa.
Ylistys Jumalalle!

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti! 2 Kor.1:3-4. Sinä, Kirsti olet lähellä Jumalaa! Sinä olet aina lohduttanut ja kannustanut kaikilla tervehdyksilläsi, koska olet itse saanut siunauksia Isältä. Rukoilen, että Isä pitää Sinua sylihoidossa ja Hän lievittää kipujasi. Herran hyvää hoitoa koko perhekunnallesi! Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Jo aikaisemmin olen yrittänyt päästä sivuillesi mutta jostakin syystä se ei ole onnistunut.
No. yritän nyt taas, käyn aina lukemassa tekstejäsi sillä niiden kautta yhteys Jumalaan ikäänkuin vahvistuu. Meillä alkaa nyt vaikea vaihe papan sairaudessa, saa vaan nähdä miten voimat riittää,tauti onedennyt rauhattomuuteen ja hoitamisen eri vaiheet vaikeutuneet.Tänään ensikerran näin ihan vieraan miehen joka komensi ja puristi ranteesta, olin aivan toivoton mutta sitten yht` äkkiä hän taas palasi siihen tilaan missä on nyt viimeiset kuukaudet ollut. En kenellekkään toivoisi Altzaimerin tautia kyllä se niin raskas tauti on koko perheelle. Huomisesta ei tiedä. terv. "runomummo"

mummi kirjoitti...

Rakas Runomummo, oletko tavannut kohtalotovereitasi? Niiatä tapaamisista saa apua ja ystäviä. On varmaan raskasta, kun ei tunne enää rakastaan sairauden tähden. Voimia Sinulle ja kaikille muilla saman ongelman kanssa taisteleville! Mummi