lauantai 11. heinäkuuta 2015

Huomataan kärsivä lähimmäinen.

Rakas Lähimmäiseni, tämä kesä on ollut minun mielestäni hyvä kesä, kun sade on raikastanut luonnon melkein joka päivä. Isä on säälinyt meitä heikkoja, jotka emme kuumuutta kestä!

Psalmi 140:13 kertoo meille, että Sinä, "Herra, sinä ajat köyhän asiaa ja hankit oikeutta onnettomille, minä tiedän sen."

Juha Vähäsarja kirjoittaa jatkoa tähän tekstiin: "Kansan sivistys mitataan sillä, kuinka se pitää huolta heikoimmistaan.
se, joka ajaa jumalan asiaa, ei voi kääntää selkäänsä köyhille ja onnettomille. Jumalan omat edistävät hänen tahtonsa toteutumista. Jumala tahtoo ojaa köyhän asiaa ja hankkia onnettomalle oikeuden.
Ahneus on perussyntimme. Siihen ei saa sopeutua, vaan siitä on tehtävä parannus. Jumala sanoi kerran:"Voi niitä, jotka vääriä säädöksiä säätävät, jotka katalia päätöksiä tekevät estääkseen heikkoja saamasta oikeutta, riistääkseen kansani köyhiltä lain turvan, anastaakseen leskien varat, ryöstääkseen orpojen perintöosan. Miten te aiotte selviytyä tilinteon päivästä, kun kaukainen rajuilma ehtii tänne?"
- Se rajuilma on jo tulossa, on aika muuttaa suunta. Nyt on armollisen mielen aika."

Rakas Jumala, anna meidän kansallemme se armo, että muistetaan lähimmäisiämme, jotka syystä tai toisesta kärsivät puutetta elämässään. Isä, opeta meitä jakamaan omastamme ja antamaan aikaamme niille, jotka kaipaavat seuraa yksinäiseen päiväänsä. Kasvata meissä yhteisvastuuta, armollinen Isä! Aamen.

Tänä aamuna, 11.7.2015, rakkaudella Mummi

PS. Kun herään kello seitsemän, aurinko on vallannut keittiöni. Aurinkoa ja iloa Sinulle, lukijani, minä etsin varjoa. Herra meitä kaikkia siunaa. Kiitetään! Mummi

2 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiitos tästä ja hyvää viikonlopun jatkoa!

mummi kirjoitti...

Rakas Anneli A, kiitos hyvästä toivotuksestasi ja mukanaolostasi!Sinun puutarhasi on varmaan loistanut tuhansin värein. Minunkin on jokapäiväinen iloni, vaikken jaksa, enkä osaa sitä hoitaa. Mummi