keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Sanaa ikävä.

Rakas Lähimmäiseni, herättyäni avasin Raamatun ja luin Johanneksen kirjeen kaksi ensimmäistä lukua ennen kuin nousin ylös sängystä. Jeesuksen rakkain opetuslapsi "Johannes julistaa elämän sanaa, Kristusta, että lukijallakin olisi yhteys Isän ja Pojan kanssa 1-4. Ollakseen tässä yhteydessä heidän tulee vaeltaa valkeudessa ja tunnustaa syntinsä, joista heidät puhdistaa Kristuksen veri 5-10. Jeesus Kristus on syntisten puolustaja ja sovittaja 1,2. Joka sanoo tuntevansa Jeesuksen, sen tulee noudettaa hänen käskyjään, varsinkin rakkauden käskyä 3-11. Apostoli varoittaa maailman rakkaudesta 12-17 ja antikristuksista 18-25 sekä kehoittaa pysymään Kristuksessa.

Näin lyhyesti 1938 painetun Raamatun esipuheet esittelevät nämä luvut. Minä haluan poimia Sinulle muutaman mieleen jääneen jakeen ja toivon, että Sinäkin luet kokonaan nämä Johanneksen luvut. Ole siunattu, rakas kanssakulkijani!

1:4:  "Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen." 1:9: "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 2:9: Joka sanoo valkeudessa olevansa, mutta vihaa veljeänsä, se on yhä vielä pimeydessä." 2:23: "Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään, joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä." 2:25: "Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille luvannut: iankaikkinen elämä."

Kiitos, rakas Jumala, että Sinä lähetit maailmaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen, että meillä on iankaikkinen elämä. Kiitos siitä, että Jeesus pesi pois meidän kaikkien synnit maahanvuotaneella verellään Golgatan ristillä. Kiitos, että Jeesus lähetti Pyhän Hengen puolustajaksemme ja elämään kanssamme kaikki päivät, että pysyisimme Sinun totuudessasi  Pyhä, Isä. Kiitos Sanastasi, jolla ruokit meitä, että meidän ilomme olisi täydellinen. Kiitos tämän päivän huolenpidostasi, armahtava Isämme! Aamen.

Tänä aamuna, 8.7.2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: