keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Lepo Jumalassa.

Rakas Lähimmäiseni, eilen sain yllättäin rukousvastauksen, niin että tieto hyvän Jumalan huolenpidosta, ja rukousten kuulemisesta, sai sydämeni laulamaan. Minua askarrutti eräs asia ja pyysin, että joku tulisi minua auttamaan. Ilostuin, kun rakkaat lomalaiset sanoivat tulevansa käymään. Pulmani selvisi, kiitos viisaat rakkaat ihmiset! Olitte Jumalan asialla!

Juha Vähäsarja kirjoittaa siitä, kuinka ihminen on levoton, kunnes löytää levon Jumalasa. Hän aloittaa Mooseksesta: "Mutta se ei löytänyt jalansijaa, mihin jäädä levähtämään, vaan palasi hänen luokseen arkkiin, sillä vesi peitti yhä koko maan pinnan. Ja hän ojensi kätensä ja otti kyyhkysen luokseen arkkiin." 1 Moos. 8:9.

"Olet vieraantunut Jumalasta ja kulkenut tähän maailmaan rakastuneena tavoitellen sen kunniaa, rikkautta ja menestystä. Mihin tahansa olet päässytkin, on tuo suurin tavoittelemisen arvoinen kuitenkin liuennut käsiesi ulottumattomiin. Kun saat kiinni yhdestä aarteesta, ovat mieli ja sydän jo toisen perässä. Sydän ei ole tullut koskaan tyydytetyksi, paras on jäänyt aina saavuttamatta. Näin sielunvihollinen hämää ihmistä turhuuden tavoitteluun, liian usein myös kristittyjä.
Kun haluat löytää sielullesi rauhan, kuuntele tämän maailman rakkaudesta pelastunutta kirkkoisä Augustinusta. Augustinus sanoo, että sielu on kaiken mahdollisen maallisen hyvän tavoitettuaankin levoton niin kauan, kunnes se löytää rauhan Jumalassa. Köyhinkin, joka on löytänyt Jumalan, on myös löytänyt sielulleen rauhan."

Rakas Lähimmäiseni, otin huomaamatta tekstin kesäkuun viidennestätoista. Anteeksi! Ehkä tämä teksti on jollekin tarpeen. Herra haluaa puhua Sinulle. Mieti, mikä on tärkeintä elämässäsi.
Rakkain terveisin sinun puolestasi rukoileva Mummi. 15.7.2015.


Ei kommentteja: