tiistai 1. marraskuuta 2011

Kiivas, rakastava Jumala.

Rakas Lähimmäiseni, olen kertonut Sinulle pieniä ja suuria ihmeitä, ympärilläni tapahtuneita ja Raamatun Sanassa minua pyhutelleita. Vanhassa Testamentissa kuulemme ennustuksia Jeesuksen tulosta jo satoja vuosia ennen Hänen syntymäänsä. Löydämme paljon ihmeitä ajalta, jolloin Jumala johdatti kansaansa erämaassa. Jumala on rakkauden Jumala, mutta Hän on myös kiivas Jumala. Siitä kertoo Hänen profeettansa Mooses Israelin kansalle ja meille toisessa kirjassaan näin: jakeet 20:1-5:

"Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi: "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita Jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra, äläkä palvele niitä. Sillä minä, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteeen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen lauppeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni." Sen jälkeen Mooses luki kansalle käskyt, jotka hän oli Jumalalta saanut."

Lain käskyt Jumala antoi, että tietäisimme, mikä on Hänen tahtonsa meidän keskinäisessä elämässä. Jeesus tuli täyttämään lain, koska me ihmiset emme pysty sitä täyttämään. Jeesus rakasti meitä niin paljon, että Hän meni ristille ja antoi henkensä meidän edestämme, että meistä voi tulla Jumalan lapsia. Jeesus kuoli ja nousi kuolleista, että me voimme periä iankaikkisen elämän. Tämä on ilosanoma Jeesuksesta!

Airi Inkeri

2 kommenttia:

SinikkaHelena kirjoitti...

Kiitos taas Sanan eväästä!

mummi kirjoitti...

SinikkaHelena rakas, Vanha Testamentti kertoo meille paljon salattuja asioita Jumalasta. Se on hyvä tausta Uudelle Testamentille. Se opettaa ymmärtämään armon tarpeuden. Sitä on hyvä tutkia Pyhän Hengen yhteydessä. Mummi