sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Terveisiä lomalta!

Rakas Lähimmäiseni, tänään, herään sunnuntaiaamuun kello puoli seitsemän. Kun menen ulko-ovelle, vastassani on helteinen kesäaamu, sellainen lapsuuden tyyni aamu Keski-Suomessa. Mittari näyttää 18,5 astetta ja ennustaa hellepäivää! On hiljaista. Pari mehiläistä pörrää orvokeissa ja pikkuvarpusen poikaset vaativat ruokaansa pienillä äänillään pihapöntössä.

Olemme olleet etelänlomalla! Nuorin poikamme kutsui meidät katsomaan Helsingin ihmeitä. Vietimme tosi virkistävän loman, näimme paljon kaunista ja nautimme yhdessäolosta, kun ei ollut mihinkään kiirettä. Kiitos! Erityisesti jäivät silmiini pehmeinä avautuvat etelänpellot, joita rypsi väritti kirkkaankeltaisiksi.

Lomalla olet ollut Sinäkin, Ystäväni, kun et ole mitään kommentoinut Herran pelosta. Onko aihe niin kuuma. ettei siitä uskalla kukaan mitään sanoa? Minä muistin yht´äkkiä, että Katekismus sanoo totuuden sanoja. Jumala itse ilmaisee ensimmäisen käskyn ja Luther selittää sen:

”Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia minun rinnallani.” Mitä se merkitsee? Vastaus: ”Meidän tulee yli kaiken peljätä ja rakastaa Jumalaa ja turvautua häneen.”
Kun pienellä järjelläni ajattelen tätä, niin pyhä kunnioitus on mielessäni. On ihmeellinen lahja, että Pyhä kaikkivaltias Jumala haluaa pitää meistä luomistaan ihmisistä huolta. Hän maksoi kalliin hinnan siitä, että me voimme olla Hänen lapsiaan. Hänen Poikansa veri puhdistaa meidät Jumalalle kelpaaviksi. Olemme saaneet ottaa vastaan Jumalan iankaikkisen rakkauden tässä lahjassa. Se on asia, joka käsitetään vain Pyhässä Hengessä. Pyhä Henki antaa sisimpäämme myös pelon Pyhää Jumalaa kohtaan, se on kunnioitusta Jumalan kaikkivaltiutta kohtaan ja kiitollisuutta Hänen pelastustyöstään, jonka olemme saaneet vastaanottaa. Se on Sydämen halua pysyä rakastavan Isän lähellä ja pyrkiä täyttämään Hänen tahtonsa ilolla! Se on Pyhän Hengen työ meissä! Rakas Ystävä, nämä ovat mummin ajatuksia tästä, kerro minulle omia ajatuksiasi, haluan kuunnella Sinua! Ole siunattu, Ystäväni!

Tänä aamuna, 4.7. 2010, rakkaudella Mummi

3 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Oikeaan osuit Lilli.
Lomilla on oltu ja ollaan vieläkin, vaikka nyttemmin kotiosoitteessa sijaitaankin ;)

mummi kirjoitti...

Kaisa rakas, on ilo kuulla, että lomasi jatkuu! Niin täälläkin, otetaan rennosti, vaikka helle rasittaakin syräntä, ja kiitetään!

mummi kirjoitti...

Kaisa kulta, on ilo kuulla, että Sinä olet vielä lomalla! Sama täällä. Kuumuus käy mummin sydämelle, mutta onhan viileä suihku olemassa. Hyviä lomapäiviä kaikille!