tiistai 29. kesäkuuta 2010

Herran pelko

Rakas Lähimmäiseni, oletko ajatellut, mitä tarkoittaa Herran pelko? Kuulin eilen Tv 7:sta osan Princen opetuksesta. Hän puhui Herran pelosta ja sanoi, että meidän on tärkeää tietää mitä se on. En kuullut hänen sanovan mitä se on. Kun katsoin Raamattusanakirjasta, Herran pelosta puhutaan paljon Vanhassa Testamentissa, Uudessa Testamentissa vähemmän.

En ole tutkinut Herran pelkoa Raamatustani, mutta muistossani on lause: ”Herran pelko on viisauden alku”. Se löytyy Psalmista 111, jae 10: ”Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat”. Job sanoo luvussa 28, jae 28: ”Ja ihmiselle hän sanoi: ”Katso, Herran pelko – se on viisautta, ja pahan karttaminen on ymmärrystä”. Pietarin kirjasta löytyy 3:1 – 2, jonka Herra on minulle näyttänyt uskoon tultuani: ”Samoin te, vaimo, olkaa kuuliaisia miehillenne, jotta myös ne miehet, jotka ehkä eivät usko Jumalan sanaan, nyt vaimonsa elävällä esimerkillä ilman sanojakin voitettaisiin, kun he näkevät teidän elävän jumalanpelossa puhdasta elämää.” Tässä epäonnistuin pahan kerran, sillä miehen uskoontuloa piti rukoilla 21 vuotta! Princen antamista raamatunkohdista muistan sananlaskut 19: 23: ”Herran pelko turvaa elämäsi: nukut tyynesti säikkymättä pahaa”, vanha käännös: ”Herran pelko on elämäksi: saa levätä yönsä ravittuna, eikä mikään paha kohtaa”, ja Snl. 22: 4: ”Nöyryyden ja Herran pelon palkka on elämä, vauraus ja kunnia”.

Mitä on Herran pelko? Voitko miettiä tätä kanssani, rakas ystävä! Nyt nousee ajatus, että kyllä Pyhä Henki on varmasti antanut Jumalan pelon jokaisen totisen etsijän sydämeen. Uskon, että omatunto on yksi Jumalan pelossa pitäjä. Tieto siitä, että Jumala on läsnä ja näkee kaiken ja tuntee ajatuksetkin. Jumalan kunnioittaminen; tieto siitä, että Hän on Jumalani, Kaikkivaltias! Kiitollisuus siitä, että Hän on nostanut minut kuolemasta omaksi rakkaaksi lapsekseen armosta. Tieto siitä, että Hän on elämän lähde, joka on antanut minulle Sanansa ja toivoo, että se on kirjoitettu minun sydämeeni niin, että kunnioitan sitä aina, ja rakastan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäni niin kuin itseäni. Onko se halu toteuttaa Jumalan tahtoa elämässään? Mitä on Herran pelko? Kerro, mitä ajattelet!

Tänä aamuna, 29.6.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

pau kirjoitti...

Minä ymmärrän Herran pelon sen kautta, että opin lapsena tottelemaan vanhempiani. Vanhempien totteleminen on pohja sille, että voi kunnioittaa ja pelätä myös Jumalaa, jota ei voi nähdä kuten vanhempansa näkee.
Koska haluaa saada vanhempien rakkauden ja hyväksynnän, tahtoo tehdä, kuten tietää heidän toivovan, pyytävän ja vaativan.
Koska tiedän Jumalan näkevän minut koko ajan, en halua salata häneltä mitään, enkä voikaan. Pelkään Jumalaa, ts. kunnioitan ja rakastan häntä.
Mutta tämä kaikki on kovin vajavaista minun puoleltani.
Jotain hajanaisia ajatuksia tässä vain, yleistyksiä.
Omat vanhempani kuten itsekin, olemme vain heijastus ja varjo siitä, millainen Jumala on meitä kohtaan, jotka olemme hänen lapsiaan.
Hyvää kesää :) Jumala rakastaa meitä!

mummi kirjoitti...

Kiitos Paula, hyvästä ja helposti ymmärrettävästä näkemyksestäsi. Me olemme kaikki vahaa Jumalan kädessä, kuinka voisimmekaan Hänen ajatuksiaan ja tahtoaan täysin käsittää. Pyhä Henki opastaa meitä, kun Häntä kuuntelemme. Pyhä Jumala on ihmeellinen, kun meistä vajaista huolen pitää Jeesuksen tähden. Kiitetään! Ja pelätään kukin voimiemme mukaan ja rakastetaan!