sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Tule, Herra Jeesus!

Rakas Lähimmäiseni, on ensimmäisen adventtisunnuntain aamu. Tänään samme laulaa "Hoosiannaa"! Meidän Herramme ja Kuninkaamme tulee! Meillä on syytä iloon, on syytä virittää ylistyslaulu!

Minä laulan virttä viisitoista. Juhani Forsberg on kirjoittanut sen sanat Matt. 21:6-9 pohjalta ja se on otettu virsikirjaan 1986:

"Tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa? Maahan on laskettu vaatteita, lehtiä, oksia. Muurarirabbi nyt on matkalle lähtenyt, noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin kuningas. Hoosianna, hoosianna, hoosianna, hoosianna! Saavu jo, kuningas, luoksemme täyttämään toivomme. Kruunua , valtikkaa et lainkaan sä nähdä saa. Mahtavat ovat muualla, suurissa saleissa. Ihmisen Pojan tie nyt kaupunkiin suureen vie. Suosio satojen ihmisten vaihtuu jo syytökseen.

Nöyryys ja hiljaisuus on valtasi salaisuus. Voimalla väkivallalla et tahdo hallita. Uskomme vahvista, luo tiellemme valoa, johdata elämään rikkaaseen, rauhaan ja hyvyyteen. Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme. Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin. Hoosianna, hoosianna, hoosianna, hoosianna! Saavu jo, kuningas, luoksemme täyttämään toivomme."

"Pyhä Jumala. Auta meitä alkavana kirkkovuotena kuulemaan sinun sanaasi ja ottamaan se todesta. Anna sanasi ohjata meitä kaikissa ratkaisuissamme ja ihmissuhteissamme. Herätä meissä jano lukea sinun sanaasi ja etsiä sieltä suuntaa elämällemme. Kiitos uudesta kirkkovuodesta. Tule, Herra Jeesus!" Sanan aika 2011.

Tänä lepopäivän aamuna, 27.11.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Voimme alkaa alusta.
Me menemme laulamaan Carolin kirkkoon.
Kuoronssa laulamme 5 laulua ja myös tuon "Tiellä ken vaeltaa."
siunattua Adventin aikaa sinulle!

mummi kirjoitti...

Sinulle, rakas Sylvi, toivotan myös hyvää adventinaikaa, niinkuin kaikille lukijoilleni! On hyvä odottaa Vapahtajaamme ja Hänen siunaamaansa joulujuhlaa. Mummi