perjantai 1. maaliskuuta 2013

Ehtoollisen lahja.

Rakas Lähimmäiseni, kevät tuoksuu ulko-ovella! Rännistä kuuluu veden vieno sorina, kun lumi sulaa katolla. Lumi pihassa on muuttunut jääksi, joka kaataa mummin alta sekunnin. Näin kävi, kun tulin autotallista. Hujaus vain, niin olin oikean lonkkani päällä kivun keskellä. Kyselin Herralta, pääsenkö ylös. Sitten kömmin polvilleni ja ylös hiekoitettuun kohtaan. Kiitos, Isä, Sinä varjelit! Rakas Lähimmäiseni, varotaan kaatumista, piikit kengissä auttavat meitä siinä!

Olen jatkanut Katekismus-paastoa ja edessäni on "Ehtoollisen lahja". Kirjoitan siitä osan Sinulle: "Ehtoollisessa muistamme Jeesuksen ristinkuolemaa. Golgatan ristillä Jumalan ainoa Poika, Jumalan Karitsa, vuodatti verensä ja kuoli koko maailman puolesta. Kristuksen ruumiin ja veren sakramentissa ristillä uhrattu Kristus lahjoittaa itsensä meille... Mitä tällainen syöminen ja juominen hyödyttää? Vastaus: Se käy ilmi sanoista "teidän edestänne annettu ja vuodatettu syntien anteeksiantamiseksi". Meille annetaan näillä sanoilla tässä sakramentissä synnit anteeksi, elämä ja autuus, sillä missä on syntien anteeksianto, siinä on elämä ja autuus. Miten ruumiillinen syöminen ja juominen voi saada aikaan jotain näin suurta? Vastaus: Syöminen ja juominen eivät sitä saakaan aikaan, vaan tässä olevat sanat "teidän edestänne annettu ja vuodatettu syntien anteeksiantamiseksi". Nämä sanat yhdessä ruumiillisen syömisen ja juomisen kanssa ovat sakramentin keskeinen kohta. Se joka nämä sanat uskoo, omistaa sen mitä ne sisältävät ja lausuvat, nimittäin "syntien anteeksiannon."

Rakas Jumala, Kiitos Poikasi ristintyöstä, jonka kautta saamme olla Sinun lapsiasi,   Taivaallinen Isä! Kiitos ehtoollisen lahjasta! Kiitos, että tänäänkin kuulet rukouksemme Jeesuksen nimessä.Aamen

Tänä aamuna, 1.3.2013, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Hyvä, ettet satuttanut itseäsi kaatuessasi. Minuakin kyllä pelottaa nuo petollisen liukkaiksi muuttuneet paikat. Liikutaan hiljaa ja otetaan mukaan vaikka suksensauva, (kuten tein äsken koiraa ulkoiluttaessani)ettei kaaduta.

Siunausta jokaiseen päivääsi!

mummi kirjoitti...

Rakas Runoystävä, kiitos! Varotaan kevään jäisiä teitä, se on viisautta! Mummi