lauantai 18. joulukuuta 2010

"Kiitä Herraa minun sieluni"

Rakas Lähimmäiseni, olemme eläneet koko vuorokautemme Herran vierihoidossa. Mikään ei ole itsestään selvää, kaikki tulee Hänen rakkaasta kädestään. Se on ollut siunattua joulunodotusta. On kiitoksen aika, kun näemme, että mieheni voimat palautuvat päivä päivältä! Herra, varjele hänet kaatumisilta! Anna oikea rytmi levon ja harjoituksen suhteen! Ole kaikkemme!

Herra herätti minut kello kaksi. Haluan jakaa kanssasi sydämeni ilon siitä, että olen saanut syvällistä opetusta jumalanpalveluksesta. Luther-säätön pastori Markus Pöyry piti luennon Vaasassa. Ensi kerran elämässäni sain kuulla, mitä kaikki jumalanpalveluksen eri osiot tarkoittavat meille ja kuinka Jumala toimii kansansa keskuudessa. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Uudenlainen syvyys tuli jumalanpalvelukseen. Istuimme eilen ystävän kanssa käymässä läpi kuulemaamme. Olemme kokeneet jumalanpalveluksen aina siunaavaksi hetkeksi, kun olemme menneet sinne rukoillen. Ylistys, synninpäästö, Jumalan sana, evankeliumi, saarna, rukoukset, ehtoollinen, Jumalan siunaavaa armohoitoa sille, joka tulee Hänen eteensä hoidettavaksi! Nyt, kun tiedämme taustat ja tarkoitukset, tuli toisenlainen yhteisöllinen syvyys jumalanpalvelukseen. Kiitos, Markus, haluamme kuulla Sinulta lisää opetusta!

Raamatusta avautuu Psalmi 103, tuo Jumalan hyvyydestä muistuttava, rakas, psalmi, jonka Daavid on meille tallettanut: ”Kiitä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä. Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt, hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, joka lunastaa sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella, joka sinun halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan. Herra tekee vanhurskauden ja hankkii oikeuden kaikille sorretuille. Hän on tehnyt Moosekselle tunnetuksi tiensä, Israelin lapsille suuret tekonsa. Laupias ja armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa.”

Jouluna Jumala antoi meille Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, joka johdattaa meidät Isän, Jumalan yhteyteen, ja pelastaa meidät kuolemasta iankaikkiseen elämään. Häntä, joulun Herraa, me odotamme sydämiimme. Hän tulee, kun me Häntä avuksi huudamme!

Tänä aamuna, 18.12.2010, rakkaudella Mummi

9 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Siunattua Joulua rakkaalle ystävälle!

mummi kirjoitti...

Siunattua joulua myös Sinulle, Kirsti, ja kaikille lukijoilleni.
Olen Herran koulussa. Mieheni on Herran sylissä Tampereen teholla. Luotan, että Jumala hoitaa Häntä parhaiten. Olen jättänyt hänet Isän käteen. Joulurauhaa miehellenikin rukoilee Mummi

Kirsti kirjoitti...

Miehesi on parhaassa sylissä. Sinun sydämeesi sattuu, mutta olet tehnyt parhaasi ja jättänyt hänet Isän käteen. Ole sinäkin Jumalan sylissä. Rauhaa ja siunausta sinun sydämellesi. Haluan rukoilla puolestasi ja miehesi puolesta!

Kirsti kirjoitti...

Tähän äskeiseen kommenttiin en muistanut liittää, että se oli Kirsti2:lta.

Nurkkalintu kirjoitti...

Rakas Mummi, olen rukouksin kanssasi ja pyydän Taivaan Isältä parasta hoitoa miehellesi.
Jumalan rauhaa teille molemmille!

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät Kirstit ja nurkkalintu, olette aarteita kun rukoilette hädässä olevien puolesta. Tunnen sen, kuinka te monet ystävät kannatte rukouksin. Se on kuin pelastusveneessä turvassa olemista hädän hetkellä. Herra ohjaa sitä pelastusvenettä. Hän itse määrää suunnan. Me saamme vain levätä ja odottaa! Mummi

pau kirjoitti...

Rukouksiin, mummi sinä ja miehesi! Herra olkoon teidän kanssanne tälläkin hetkellä!

Harmitti, kun en päässyt viimeksi Markuksen opetusta kuuntelemaan. Herran kädessä ovat menomme ja tulomme. Hän on luvannut siunata, kun kuljemme rukoillen.

kaisa jouppi kirjoitti...

"Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: "Sinä Herra olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan."

Siunausta täältä meiltä

mummi kirjoitti...

Rakkaat Paula ja Kaisa, olen ollut Herran koulussa, en ole jaksanut katsoakaan blokiani. Tänään kiitän Teitä, myötäeläjät ja rukoilijat, tuli toivo ja tuli kunnon uni. Mummi