perjantai 15. kesäkuuta 2012

Jumala kutsuu valtakuntaansa.

Rakas Lähimmäiseni, heräsin outoon käsikipuun nukuttuani pari tuntia. Kun avasin Raamatun, Jeesus kertoi minulle vertauksen kylväjästä ja selityksen siihen. Matt.13: 19-23. "Kun joku kuulee valtakunnan sanan eikä ymmärrä, niin tulee paha ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä on se, mikä kylvettiin tienoheen. Mikä kallioperälle kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja heti ottaa sen ilolla vastaan, mutta hänellä ei ole juurta itsessään, vaan hän kestää ainoastaan jonkun aikaa, ja kun tulee ahdistus ja vaino sanan tähden, niin hän heti lankeaa pois. Mikä taas orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahduttavat sanan ja hän jää hedelmättömäksi. Mutta mikä hyvään maahan kylvetään, on se, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä."

Tässä Jeesus puhuu siitä, kuinka paljon Jumala ihmistä rakastaa. Hän kutsuu jokaista kaksi kolmekin kertaa yhteyteensä. Sitä sanotaan etsikkoajaksi. Minäkin kuulin kutsun kaksi kertaa niin, että otin sen ilolla vastaan, mutta toisten sanomiset ja yleinen mielipide tukahduttivat orastavan uskon. Kun kuulin kutsun kolmannen kerran, olin niin väsynyt, että huusin Jeesusta avukseni. Hän tuli ja nosti pois syntieni taakan ja antoi anteeksiantamisen rauhan ja ilon Herrassa. Sain kokea Isän rakkauden. Sain levätä Hänen sylissään. Isä puhui minulle ja vastasi, kun Häneltä jotain rukoilin. Se oli uutta kaikessa epäonnistuneelle ihmiselle. Jeesuksen armon varassa saa armahdettu syntinen elää kaikki päivänsä Isän lapsena ja kiittää sydämen vapaudesta.

Kiitos, rakas Jumala siitä, että saamme elää rakastavassa yhteydessäsi Jeesuksen ristintyön tähden. Kutsu, rakas Isä, kaikkia suomalaisia valtakuntaasi. Anna, rakkauden Jumala, tähän maahan  voimallinen herätys, että kansamme toinen toistaan tukien selviäisi näistä vaikeista ajoista. Sinä, rakas Jumala, vaikutat tahtomisen ja tekemisen. Aamen.

Tänä aamuna, 15.6.2012, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: