sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lapsen kaltaiseksi.

Rakas Lähimmäiseni, tänään on mikkelinpäivä, enkelien ja lasten sunnuntai. Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. Päivän tekstissä yksi heistä ilmestyy Joosualle, Jumalan profeetalle. Hän opettaa Joosualle Pyhän kunnioittamista. Evankeliumitekstissä Jeesus osoittaa, että lapsi on puhtaudessaan ja aitoudessaan esikuva meille aikuisille. Hän, lasten ystävä, kehoittaa meitä kunnioittamaan ja suojelemaan lapsia:

"Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?" Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: "Totisesti; ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Mutta jos joku johdattaa lankeenmukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen." Matt.18:1-6.

Liitän meille rukouksen Sanan ajasta: "Herramme Jeesus Kristus. Kiitos Pyhän Hengen lahjasta, jonka olet antanut meitä johdattamaan. Anna meidänkin elämämme tuottaa Hengen hyviä hedelmiä.Estä meitä tavoittelemasta turhaa kunniaa, ärsyttämästä ja kadehtimasta toisiamme. Auta, että elämästämme välittyisi ympäristöömme rakkautta, iloa ja rauhaa. Kuule meitä,Herra Jeesus, joka elät ja hallitset Isän ja Pyhän Hengen kanssa aina ja ikuisesti. Aamen. Jeesuksen hyvää hoitoa Sinulle, rakas Lähimmäiseni, tänä lepopäivänä!

Tänä aamuna, 30.9.2012, rakkaudella Mummi

3 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Sinulle myös Isän läsnäoloa päivääsi, Mummi!

Maria kirjoitti...

Kiitos, hyvää Mikkelinpäivää sinullekin.

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakkaat ystävät, Runoystävä ja Maria. Sain rukousvastauksen, kun sain retkeillä lintutilalla kuivalla säällä! Herra vastaa, kun anotaan, kiitos! Mummi