perjantai 4. tammikuuta 2013

"Lenheeti"

Rakas Lähimmäiseni, Herra siunatkoon Sinun lähtemisesi ja tulemisesi. Hän antakoon enkelinsä käsipuoleesi, sillä talven liukkaat ovat alkaneet. Monet ovat jo joutuneet hoitoon kaatumisen seurauksena.

Oletko Sinä ihmetellyt suomenkielen rikkautta? Minä olen monet kerrat ilolla kuunnellut eteläpohjalaisen ystäväni rikasta kieltä. Eilen olimme kynttiläkäynnillä miestemme haudoilla. Sää oli mainio; pari astetta pakkasta, eikä tuullut yhtään. Ääneti kuljimme hautausmaan käytäviä ja katselimme lumessa tuikkivia kynttilöitä. Yhtäkkiä ystävä tarttyi käsivarteeni ja sanoi: "On se ilo elää tätä lenheetiä!" -Mitä? "lenheetiä" - Mitä se tarkoittaa? "Se on vapautta ja rauhaa; mikään ei häiritse, eikä kukaan komenna." Tosiaan, huomasin, että minunkin sydämessäni oli sillä hetkellä lenheeti, vapaus ja rauha!

Pyhä Jumala, rakas, Taivaallinen Isä, anna meidän yksin asuvien ihmisten tunnistaa Sinun läsnäolosi. Emme ole yksin, vaikka yksin asummekin. Sinä, Isä, olet elämässä mukana! Anna meidän ottaa usein Raamattu käteemme ja lukea Sinun rakkaita lupauksiasi. Silloin muistamme, että Sinä pidät meistä huolen. Silloin sydämeemme laskeutuu vapaus ja rauha, lenheeti! Aamen

Tänä aamuna, 4.1.2013, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: