torstai 31. tammikuuta 2013

Pelastuksemme on Jumalan työ.

Rakas Lähimmäiseni, meillä on tänä päivänä niin monenlaista hengellistä tarjontaa, että emme kohta tiedä mitä meidän pitää uskoa, ja onko meistä ollenkaan Jeesuksen seuraajiksi. Puhuin tästä eilen Markus-papin kanssa ja sain lujan luottamuksen siihen, että kaikki Jumala-suhteessamme on Jumalan työtä, Jumalan lahjaa! Saamme elää Jeesuksen armossa ja perimme iankaikkisen elämän, koska olemme Jumalan lapsia. Jumalan pelastusrenkaassa kaikki ketjun osaset ovat timantinlujaa terästä!

Jos me otamme omaksi ansioksemme esimerkiksi uskoontulon, asetamme pelasrenkaaseemme ihmiskäsin tehdyn osan, joka murenee eräänä päivänä, ja alamme kysellä: "Onko Jumalaa olemassa?" Jeesus sanoo: "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi; että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi. Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne." Joh 15:16-17. Jumala pelastaa meidät jo kastehetkellä ja se liitto kestää kuolemaan saakka. Tuhlaajalapsi saa palata Isän luo ja kiittää pelastuksen lahjasta.

"Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan. Ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy." sanoo Raamattu. Omatekoisella uskolla teemme huonon osasen pelastusrenkaaseemme esim. (jokainen tulee omalla uskollaan autuaaksi) "Armosta te olette pelastetut uskon kautta." Ef.2:8. Usko on Jumalan lahja. Uskomalla Jeesukseen, Vapahtajaamme, me pelastumme. Saamme elää Isän lapsina ja periä iankaikkisen elämän. Lujan uskon saamme, kun rukouksessa anomme sitä Isältä. Pyhä Henki lahjoittaa sydämeemme lujan uskon Sanan ja Sakramenttien kautta, slloin ei tarvitse epäillä pelastumistamme, vaan saamme sanoa: "Olemme Kristukseen kastetut, olemme pelastetut!"

Kiitos rakas Jumala, siitä että Sinä olet meidät pelastanut Poikasi Jeesuksen Kristuksen ristintyön kautta. Kiitos, että saamme elää Jeesuksen armahtamina, Pyhän Hengen johdattamina lapsinasi jokaisen päivämme! Aamen.

Tänä aamuna, 31.1.2013, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Aamen tähänkin. Siunausta päivääsi, Mummi!

Kirsti kirjoitti...

Oikein hyvä kirjoitus taas, kiitos! Kirsti2