perjantai 29. maaliskuuta 2013

PItkäperjantaina.

Rakas Lähimmäiseni, herään kello kuusi ja muistan, että pitkänäperjantaina päivä on pilvinen. Pitkäperjantai on aina ollut hiljainen, yksinäiseen mietiskelyyn ohjaava päivä. Jeesuksen ristinkuolema on niin suuri rakkaudenteko, ettei sitä järki käsitä. Pyhä Henki sen lahjan meille avaa. Kuunnellaan Häntä.

Tänään paistaa aurinko! Tiedämme, että Jeeus kärsi meidän syntiemme tähden. Hänen ristinkuolemansa antaa meille elämän ja autuuden. Tänään on meidän Vapahtajamme kärsimyspäivä. Luukas kertoo siitä näin:

"Myös kaksi muuta, kaksi pahantekijää, vietiin hänen kanssaan surmattaviksi. Ja kun saavuttiin paikalle, jota sanotaan Pääkallonpaikaksi, niin siellä he ristiinnaulitsivat hänet, sekä pahantekijät, toisen oikealle ja toisen vasemmalle puolelle. Mutta Jeesus sanoi: "Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät". Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa. Ja kansa seisoi ja katseli. Ja hallitusmiehetkin ivasivat häntä ja sanoivat: "Muita hän on auttanut; auttakoon itseänsä, jos hän on Jumalan Kristus, se valittu". Myös sotamiehet pilkkasivat häntä, menivät hänen luoksensa ja tarjosivat hänelle hapanviiniä ja sanoivat: "Jos olet juutalaisten kuningas, niin auta itseäsi". Oli myös hänen päänsä päällä kirjoitus: "Tämä on juutalaisten kuningas".

Niin toinen pahantekijöistä, jotka siinä riippuivat, herjasi häntä: "Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä." Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: "Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä, joka olet saman rangaistuksen alainen?" Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi". Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle; tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa." Ja oli jo kuudes hetki. Niin yli kaiken maan tuli pimeys, jota kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen, sillä aurinko oli pimentynyt. Ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Ja Jeesus huusi suurella äänellä ja sanoi: "Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni": Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä." Luukas 23:32-46.

Kiitos Jeesus, että Sinä kuolit ristillä meidän edestämme. Sen merkkinä temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia. Sinä loit suoran yhteyden Isän ja lapsen välille. Kiitos Jeesus, että saamme olla Isän lapsia ja kiitos, että Sinä asut Pyhän Hengen kanssa meidän sydämissämme! Kiitos, että Sinä, Jeesus, sen teit pitkänäperjanaina. Aamen.

Tänä aamuna, 29.3.2013, rakkaudella Mummi

1 kommentti:

sylvi kirjoitti...

Kiitos!
Siunattua ja iloista Pääsiäistä sinulle!♥