sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Armahtakaa!

Rakas Lähimmäiseni, tämän lepopäivän otsikko on Armahtakaa! Tuo huutomerkki otsikon perässä panee todella miettimään päivän aihetta. Kuinka helppoa onkaan nähdä toisen väärä teko, vaikka itse seisoo saman teon kanssa suon silmäkkeessä. Näin kävi Daavidille päivän tekstissä.

2 Samuel 12: 1-10. "Herra lähetti Natanaelin Daavidin tykö. Kun hän tuli hänen tykönsä, sanoi hän hänelle: "Kaksi miestä oli samassa kaupungissa, toinen rikas ja toinen köyhä. Rikkaalla oli lampaita ja raavaita hyvin paljon. Mutta köyhällä ei ollut muuta kuin yksi ainoa pieni karitsa, jonka hän oli ostanut. Hän elätti sitä ja se kasvoi hänen luonansa yhdessä hänen lastensa kanssa: se söi hänen lepäpalastansa, joi hänen maljastansa, makasi hänen sylissään ja oli hänelle niinkuin tytär.Niin rikkaalle miehelle tuli vieras, mutta hän ei raaskinut ottaa omia lampaitansa ja raavaitansa valmistaakseen ruokaa matkamiehelle, joka oli tullut hänen luoksensa."

Niin Daavid vihastui kovin siihen mieheen ja sanoi Naatanille: "Niin totta kuin Herra elää; mies, joka tämän on tehdyt on kuoleman oma. Ja karitsa hänen on korvattava nelinkertaisesti, koska hän teki näin ja koska hän ei sääliä tuntenut." Mutta Natan sanoi Daavidille: "Sinä olet se mies."

Tässä Daavid heräsi! Natanael jatkoi, kuinka Israelin Jumala oli antanut oli antanut hänelle kuninkuuden ja hoitanut häntä, mutta Daavid on käyttänyt väärin asemaansa ja tapattanut ammonilaisen Uurian ja ottanut hänen vaimonsa Batseban omakseen.

Synnintunnossaan Daavid paastosi ja yritti sovittaa pahan tekonsa, mutta hänen ja Batseban yhteinen lapsi kuoli. Herra armahti Daavidin, mutta suku kärsi hänen syntinsä tähden.

Jeesus on tullut maailmaan syntisiä armahtamaan ja pelastamaan. Syntisen naisenkin hän armahti ja sanoi hänelle:" Mene äläkä tästedes syntiä tee!" Armahdetaan mekin toinen toisiamme ja rukoillaan toistemme puolesta!

Tänä aamuna, 13.7.2014 rakkaudella Mummi

1 kommentti:

sylvi kirjoitti...

Kiitos.
Niin yritetään tehdä.
Leppoisia kesäpäiviä sinne sinulle♥