lauantai 5. heinäkuuta 2014

Jumalan voima

Rakas Lähimmäiseni, täksi lauantaiksi on luvattu yli kahdenkymmenen asteen lämpötilaa. Kiitos, Isä, että muistat suomalaisia lomailijoita! Ulkoillaan ja nautitaan kesästä, kaikki!

 Lauantain teksti on 1Kor 1:27-28. Luin koko luvun. Paavali tekee selväksi, että Jeesuksen Kristuksen yhteyteen kutsutut ovat pyhiä: "Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta."

Paavali ilmaisee, kuinka Jumalan valinnat ovat vastakkaisia maailman arvoille: "Sanoma rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima." jae 18. ja
27-28: "vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi, saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi, saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäkseen mitättömäksi sen, joka jotain on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä."

MUTTA HÄNESTÄ ON TEIDÄN OLEMISENNE KRISTUKSESSA JEESUKSESSA, JOKA ON TULLUT MEILLE VIISAUDEKSI JUMALALTA JA VANHURSKAUDEKSI JA PYHITYKSEKSI JA LUNASTUKSEKSI, että kävisi niinkuin kirjoitettu on: "joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra".

Tänä yönä, 5.7.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: