maanantai 13. syyskuuta 2010

Jumalanpalvelusyhteys

Eilinen, sunnuntai oli ihmeellinen päivä. Sain olla kaksi kertaa jumalanpalveluksessa ja ehtoollisella. Jeesus sanoo ehtoollisen nauttimisesta: ”Niin usein kuin te sen teette, tehkää se minun muistokseni.” Oli ilo käydä armoaterialla kaksi kertaa samana päivänä. Jeesuksen armo ja siunaus oli läsnä molemmilla kerroilla.

Jumalanpalveluksessa kello 10 saimme, seurakunnan keskellä, mieheni kanssa kiittää Jumalaa Hänen huolenpidostaan ja rakkaudestaan 50-vuotisen avioliittomme aikana, ja pyytää siunausta kaikkeen tulevaan jäljellä olevaan yhteisellä kotimatkalla. Vapaus ja ilo sydämissä palasimme kotiin.

Tuomas messussa kello 17 saimme olla seurakuntalaisten yhdessä valmistamassa jumalanpalveluksessa. Sana oli sama kuin aamulla, mutta juhlan toteutus oli erilainen. Kuinka toivoisinkaan niiden seurakuntalaisten, jotka eivät käy aamujumalanpalveluksissa, löytävän Tuomas messun omaksi Jumalan kohtauspaikaksi. Eilen minua puhutteli erityisesti synnintunnustus. Rehellinen nuorimies tunnusti syntinsä ja kertoi laiminlyöntejään Jumalalle. Minä sain jokaisen kohdalla sanoa: ”Herra armahda minua.” Oli tosi hyvä kokemus kohdata syntinsä nimeltä mainiten.
Kun pappi antoi synninpäästön, sai uskoa kaikki anteeksisaaduiksi ja nekin synnit, joista ei tiennyt.

Tuomas messussa orkesteri säestää kuoroa, joka toimii esilaulajana. Laulut ovat puhuttelevia uusia hengellisiä lauluja. Seurakuntalaiset saavat liikkua messun aikana, saavat kirjoittaa esirukouksia ja käydä alttarilla siunattavina. Jumala toimii ja siunaa monella tavalla seurakuntalaisiaan.

Tuomas messussa siunaa myös yhteinen juhlan valmistelu. Kuukauden ajan rukoillaan seuraavalle messulle Jumalan läsnäoloa ja siunausta. Monet tehtäviin lupautuneet seurakuntalaiset valmistautuvat rukoillen yhteiseen juhlaan. Tule Sinäkin osallistumaan ja kokemaan tätä yhteyttä!

Tänä aamuna, 13.9. 2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Mekin kävimme mieheni kanssa eilen jumalanpalveluksessa ja ehtoollisella.
Toisinaan minun on olevinaan vaikeata nousta aamulla siten että ehditään kirkkoon. Se on kyllä keksitty este, ei se niin vaikeata ole.
Taas sain huomata miten jumalanpalvelustekstit elävät, monet kohdat tulevat ikäänkuin kohti. Se tuntuu rikkaalta.
Terveisin Kirsti 2

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti 2, meillä oli sunnuntaina hyvä hetki Herran kasvojen edessä, Kiitetään Häntä!
Sana lääkitsee niitäkin, jotka radiosta kuuntelevat, me teemme sen useimpina sunnuntaina. Ole siunattu! Mummi