perjantai 17. syyskuuta 2010

Pyhästä Hengestä

Rakas, Lähimmäiseni, eilen minulla oli ystävä, joka janosi tietoa Pyhästä Hengestä. Roomalaiskirjeen kahdeksas luku kertoo selkeästi Pyhästä Hengestä, Jumalan kolmannesta persoonasta. Lue Sinäkin, ystävä, koko luku. Se lääkitsee ja vahvistaa Sinua tämän päivän matkallasi.

”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut Sinut synnin ja kuoleman laista.” Jakeet 6-9: ”Sillä lihan mieli on kuolema, mutta Hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. Mutta te ette ole lihan vallassa vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.” Jakeet 14-16: ” Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. Sillä te ette ole saaneet orjuuden Henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: ”Abba, Isä!” Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.” Jae 26: ”Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla.”

Luvun lopussa Paavali iloitsee Jeesuksen Kristuksen lujasta liitosta omiensa kanssa: ”Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” Kiitetään, ystävä, siitä, että Pyhä Henki kirkastaa meille Jeesuksen armotyötä! Ole siunattu!

Tänä aamuna, 17.9. 2010, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: