torstai 9. syyskuuta 2010

Muistellaan - rukoillaan

Rakas Lähimmäiseni, mieheni veli vaimonsa kanssa oli luonamme. Emme olleet tavanneet vuoteen. Oli ilo kuunnella kuinka veljekset muistelivat lapsuuden ja nuoruuden asioita valokuvien äärellä. Meidän pitäisi tavata useammin sukulaisiamme, mutta pitkät välimatkat ja arjen kiireet estävät sen.

Oletko kuullut sananlaskun: ”Ajatteleminen on elämistä, muisteleminen on uudelleen elämistä.”? Muisteleminen on piristävää, sen huomasi veljesten vilkkaasta keskustelusta ja iloisista naurunremahduksista. Jokainen meistä on elänyt uudelleen mieluisia hetkiä ystävänsä tai sukulaisensa kanssa ja huomannut sen piristävän vaikutuksen.

Kun katsoin raamattusanakirjasta sanaa muistella, löytyi 2.Tim. 1:3, jossa Paavali muistelee rakasta ystäväänsä Timoteusta ja kertoo rukoilevansa hänen puolestaan: ”Minä kiitän Jumalaa, jota esivanhemmistani asti palvelen puhtaalla omallatunnolla - samoin kuin minä lakkaamatta muistan sinua rukouksissani öin ja päivin, haluten, muistaessani kyyneleitäsi, saada sinua nähdä, että täyttyisin ilolla – Ja kun mieleeni muistuu se vilpitön usko, joka sinulla on, joka ensin oli isoäidilläsi Eunikella ja joka, siitä olen varma, on sinullakin.”

Esirukouksessa muistelemme niitä, joita Isän edessä muistamme. Isä antaa ilon rukoilla. Rukous ei ole raskas taakka, vaan Jeesuksen hankkima etuoikeus käydä Isän eteen keskusteluun. Mieleen muistuu asioita rukouksen kohteesta, niin kuin Paavalikin iloitsi Timoteuksen uskosta. Tulee halu ja ilo pyytää ystävälle Isän runsasta siunausta ja sitä, mitä tietää ystävän toivovan ja rukoilevan. Sitten eräänä päivänä, kun Isä on vastannut, kiitetään yhdessä Jumalan antamasta rukousvastauksesta!
Lähimmäiseni, käytetään tätä etuoikeutta, minkä Jeesus on meille valmistanut, rukoillaan toinen toistemme ja rakkaidemme puolesta joka päivä. Isä antaa ilon ja Hän näyttää rakkautensa!

Tänä aamuna, 9.9.2010, ilolla Mummi

5 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

En ole aikaisemmin lukenut tai kuullut kertomastasi sanonnasta
”Ajatteleminen on elämistä, muisteleminen on uudelleen elämistä.”
Mukavasti todettu. :)
Taitaa pitää paikkansa.
Kunpa sitä luottaisikin siihen, että rukouksiimme vastataan - tavalla tai toisella. Usko on välillä lujassa.

Aamurusko kirjoitti...

kun Isä on vastannut, kiitetään yhdessä Jumalan antamasta rukousvastauksesta!

Jotenkin takerruin tuohon yllä olevaan.. Eikö meidän tulisi kiittää joka tilassa. Kun olemme rukoilleet niin kiitetään HETI vastaus tulee Jumalan tavalla ja Jumalan ajalla..

mummi kirjoitti...

Rosina rakas, kirjoitin tästä ennen kuin oli kommenttimahdollisuutta. Me elämme, koska ajttelemme. Aivomme toimivat, elämme. Ajatteleminen on siis elämistä. Muistellessamme elämme asiat uudelleen, eikö totta. Siksi on kiva muistella hyviä kokemuksia.Ole siunattu! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas aamurusko, olet ihan oikeassa! Meitähän kehoitetaan kiittämään joka tilassa. Minä vain muistutin siitä, että rukousvastauksistakin pitäisi muistaa kiittää. Muistathan, että vain yksi parantunut pitalia sairastanut palasi kiittämään. Herra kanssasi! Mummi

Aamurusko kirjoitti...

Niin noh minulle on aiva selvää kiittää joka tilassa. Joten se ei ollutkaan tarkoitettu minulle.. Anteeksi,

Minä yleensä vien kiitoksen kanssa rukoukset Isän eteen.. Kiitän, että hänen hyvä tahto tapahtuu.. Iloa ja valoa.. tähän iltaa.. meillä paistaa aurinko. :D