sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Syvä paastonaika

Rakas Lähimmäiseni, herään kevääseen 10.4. kello puoli seitsemän. Herra on siunannut hyvällä unella, siitä olen kiitollinen. Neljä, viisi sinivuokon nuppua tunkee jäisestä maasta. Jumala luo uutta! Kaksi mustaa lintua lentää pihamme yli, kun haistelen kevättä. Kiireiset autot hurahtavat ohi rantatiellä. Rakas Jumala, siunaa kaikkia kiireisiä ihmisiä tänä lepopäivänä. Siunaa kaikkia kärsiviä ja yksinäisiä. Siunaa vanhuksia, työikäisiä, nuoria ja lapsia. Ota heidät omiksi lapsiksesi ja anna heille Jeesuksen rauha ja lepo. Aamen.

Tänään on Herran pyhäpäivä, päivä parahin, laulettiin jossain laulussa. Kirjaan Sinulle tämän päivän tekstit, että voit tutustua niihin ennen jumalanpalvelusta. Tämä on viides paastonajan sunnuntai, kärsimyksen sunnuntai.

Sanan aika aloittaa näin: ”Jerusalem, Jerusalem! Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi. Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette ole tahtoneet tulla. Kuulkaa siis: temppelinne on jäävä asujaansa vaille. Ja minä sanon teille, että te ette minua näe ennen kuin sinä päivänä, jona sanotte: ”Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä.” Luuk.13:31-35.
Ps.43.2-1; Jes.65:1-3; Ef.2: 12-16. Liturginen väri violetti tai sininen. Kaksi kynttilää. Virsi 79.
Herra Jeesus. Tänään kärsimyksen sunnuntaina alkaa pitkäperjantaihin asti ulottuva syvä paastonaika. Hiljennä mielemme ajattelemaan kärsimystäsi meidän ja koko maailman syntien tähden. Anna Pyhän Hengen kirkastaa meille, että ristillä kuollessasi olet saanut aikaan sovituksen Jumalan ja meidän syntisten ihmisten välillä ja avannut meille tien Jumalan lähelle. Kiitos ja ylistys sinulle siitä!

Rakas Jumala rauhoita sydämemme kuulemaan Sinun Sanaasi tänä lepopäivänä! Aamen

Tänä aamuna, 10.4.2011, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: