tiistai 26. heinäkuuta 2011

Anteeksiantamus

Rakas Lähimmäiseni, näinä päivinä olen kokenut syyllisyyttä, kelpaamattomuutta ja tuskaa olemassaolosta. Se on ollut kokopäiväistä piinaa. Se on värittänyt kaikki päivän toimet. Huuto Jeesuksen puoleen ei vie sitä pois, vaikka helpottaa hetkeksi. Sitten ymmärrän pyytää anteeksi loukkaukseni ja painolasti on poissa hetkessä. Seuraavana päivänä luokattu pyytää minulta anteeksi ja jopa on verellä pesty olo, Kiitos Jeesukselle!

Haluan kertoa Sinulle tämän ruman episodin siksi, että näkisit, että Jeesus elää kanssamme ja hoitaa ihmissuhteitamme. Anteeksiantamus on Jumalan perheväen keskellä yksi tärkeimmistä asioista. Mehän rukoilemme Isä meidän rukouksessa: "Anna meille meidän syntimme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet." Rauha tulee sydämeen armon kokemisesta. Tämän Jeesus todistaa jokaiselle, joka ottaa Hänet omaksi Vapahtajakseen. Jeesus pesee synnit ja syyllisyyden pois ja antaa rauhan ja ilon!

Rakas Jumala, kiitos siitä, että Jeesus elää kanssamme. Kiitos Jeesuksen armotyöstä, joka toimii riitojemme sovittelussakin, kun nöyrrymme pyytämään ja antamaan anteeksi. Kiitos rakas Jeesus siitä, että Sinä annat uudelleen aloittamisen lahjan riitatilanteiden jälkeen. Sinä opetat rakastamaan oikealla tavalla. Sinä et vanhoja muistele. Ole ylistetty Kolmiyhteinen Jumala! Aamen.

Tänä aamuna, 26.7.2011, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos mummo rukouksesta.
Sinä olet tärkeä.
Ihana että olet olemassa .
Siunausta päivääsi.♥

kaisu marjatta kirjoitti...

Tämä on yksi ihmiselämän tärkeimpiä asioita.. Anteeksi pyyntö sekä antaminen.
Lähtökohta on lähes aina se , että on katsottava itseään omia ajatuksiaan ja muistettava omat sanansa.. sekä tekonsa.
kun elää sovussa itsensä kanssa ja on sopinut tuiskahdukset ja mokansa on helpompi antaa anteeksi myös toisille.

Anteeksiannossa on aina oltava tosi.

muistan itse kuinka epäileväinen olin pyytäjän anteeksi sanoille, olin kärsinyt niin paljon turhaa tuskaa. en osannut odottaa anteeksipyyntöä sellaiselta.. kun se sitten tuli, sanoin huulillani kyllä, mutta sydämeni oli vaiti.. sydän ei vielä uskonut todeksi muutosta.. kun se myöhemmin sen uskoi ja ymmärsi, oli suuri hätä mitä nyt teen, sillä pyytäjä oli jo kuollut..
silloin vein todellisen sydämen anteeksiannon rukoukseen ja se antoi rauhan mieleeni.
Näinä aikoina tapahtuu niin paljon kaikkea pahaa, esim. norjan tragedia.. oma isä sanoi tästä tappajasta, että olisi ollut parempi, että hän olisi tappanut vain itsensä..

uskon että moni on samaa mieltä.. kaikki näiden uhrien omaiset ainakin..

Tässä on kysymyksessä kuitenkin pahoin vaurioitunut mieli.. Kukaan terve mieleltään ei tekisi noita järjettömyyksiä.

En edes yritä sanoa miten itse reakoisin jos olisin uhrin omainen..
teko ylittäisi kaikki rajat..

pieniä mokia on helppo sopia, mutt suuret ovat kuten historia osoittaa muuttuneet jopa sisällissodiksi ja maailman sodiksi..

Jeesus on yhä etäisempi hyvin monelle, enkä itse usko niin että vain häneltä pyytäen kaikki voisi pyytää anteeksi.
olisi mieletön ajatus lukea lehdestä, että tämä norjan tappaja olisi nyt käynyt ehtoollisella ja pyytänyt anteeksi Jeesukselta ja olisi nyt autuas..
Jumala Jeesus ja armollinen usko on hyvä , mutta se joka tuntee lain tietää että sovitus on tehtävä ihmisten kesken, vasta sen jälkeen voi rukoilla jumalaa .
joka päivä joudun ohjaamaan pieniä lapsia pyytämänn anteeksi, milloin mitäkin sanaa tai tönäisyä.. ja mitä isommaksi he tulevat sitä vaikeammaksi se näyttää käyvän..
lapsi on kuitenkin vain lapsi ja aikuinen on vastuussa niistä teoista ja tavoista miten lapsi oppii..

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, rukoillaan yhdessä lohdutusta naapurimaan murheellisille sureville ihmisille. Minäkin iloitsen Sinusta ja uskollisuudestasi. Herra kanssasi. Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Aikatherine, sinä olet paneutunut anteeksiantamukseen elämässäsi ja työssäsi. Mietit myös hirmutekojen tekijän osaa. Me emme voi muuta kuin ihmetellä, kuinka tällaista voi tapahtua. Hyvin sairas on tämä mies. Hän on pahan vallassa ja onneton, kuitenkin hän esiintyy kuin hänen tekonsa eivät häntä liikuttaisi. Tätä ei ymmärrä. Herra lohduttakoon surevia, rukoillaan sitä! Mummi