lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kiitos sukupolvien ketjusta!

Rakas Lähimmäiseni, ilotsen siitä, että nyt on tullut normaali kesä. Kesätaivaalla on puotapilviä, jotka peittävät auringon kuuman helotuksen tuon tuostakin. Raikas tuulenvire vilvoittaa ohikulkiessaan ihoa ja välillä sataa ripsautta, että pöly pysyy maassa. Tämä on juhlaa mummille tuon tainnuttavan helteen jälkeen. Kiitos Jumalalle normaalista kesästä!

Olen saanut elää vanhoissa muistoissa muutaman päivän, sillä kanssani on ollut nuorimman veljeni vaimo. Me olemme ainoat elossa olevat siitä sukupolvesta, joka eli kanssani kotitalostamme 1900-luvulla. On ollut hyvä muistella ja maistella sukupolvien ihmettä.

On luonnon laki ja Jumalan järjestys se, että ihminen syntyy, varttuu ja perustaa perheen, josta nousee uusi sukupolvi kantamaan vastuuta oman aikansa ja heidän lapsensa jatkavat taas eteenpäin omien tapojensa mukaan. Suuri on ollut muutos meidän nuoruudestamme tähän päivään ja muutosbuumi tuntuu yhä kiihtyvän. "Kehitys kehittyy", sanovat ihmiset, jotka sen ovat kokeneet. Kunpa muistaisimme, että ihmismieli on aina sellainen miksi Jumala on sen luonut. Ihminen kaipaa rakkautta, läheisyyttä ja turvallisuutta. Hän kaipaa tavallista hiljaista elämää omassa kodissaan työn vastapainoksi. Liian kiireinen vauhti voi karsia nämä perustarpeet.

Rakas Jumala, auta meitä ymmärtämään, että me tarvitsemme Sinun rakkauttasi, että voisimme rakastaa toisiamme. Anna meille kyky rakastaa lapsiamme ja nuoriamme, että hekin sitä rakkautta jatkaisivat eteenpäin. Sinä olet meidän Isämme ja turvamme! Anna meille se ymmärrys, että autamme avun tarpeessa olevia lähimmäisiämme, ettei kukaan putoaisi kyydistä. Aamen.

Tänä aamuna, 16.7.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos taas kun sain kanssasi rukoilla.

mummi kirjoitti...

Kiitos Rukousystävä! Mummi