keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulumietteitä

Rakas Lähimmäiseni, joko Sinun joulukiireesi ovat ohitse? Joko ehdit hiljentyä joulun sanoman äärelle? Minä olen ottanut tänä vuonna valmistelut todella varovasti, kun vasta sydämeni laukkasi tuhatta ja sataa. Ostokset on tehty ja jouluruoat odottavat jääkaapissa. Eilen leivoin ainoat joulupikkuleivät, perinteiset vinoneliöt, jotka maistuvat torttujen ohella. Taas niistä tuli yhtä hyviä kuin aina ennen.

Jos Sinä, rakas ystävä, haluat leipoa vielä hyviä pikkuleipiä, kirjaan Sinulle reseptin: " Vinoneliöt: 300 gr voita, 150 gr sokeria, 1 kananmuna, 400 gr hienoja vehnäjauhoja (noin 7 dl), 2 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta. Voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään muut aineet. Kaulitaan ohueksi levyksi ja leikataan vinoneliöitä. Voidellaan munalla. Paitetaan 200 asteessa vaalean ruskeiksi. Maistuvat!

Tänään imuroin kotini ja huomenna pyyhin lattiat kostealla, ja joulukoti on valmis. Ystävät ovat tuoneet kukkia. Olen ottanut esiin seimen, joka on vuosia muistuttanut meitä Jeesuksen seimisyntymästä, ja kynttilät, jotka luovat kotiin levollisen valon. Joululaulut nostavat joulumielen. Turvallisesti voin muistella yhteisiä kotijouluja, jolloin koko perhe oli koolla. Herra on kanssani! Aatona pääsen rakkaitteni kanssa jouluaterialle. Sydämestä nousee kiitollisuus hyvää Jumalaa kohtaan. Joulun Herra itse siunaa joulumme!

"Ei valtaa, kultaa loistoa tuo joulu lahjanaan, vaan Luojan olkoon kunnia ja rauha päällä maan. Oi Herrani, tee juhlani nyt itsellesi iloksi! Ei valtaa, kultaa loistoa vaan Luojan kunniaa. Jo, joulurauha, saavu, jää nyt joka sydämeen, luo toivon, ilon lämmin sää maailman kylmyyteen. Vieraaksi saan nyt kuninkaan, et muutu, Herra milloinkaan! Jo, joulurauha, saavu, jää luo toivon lämmin sää." Virsi 31:1ja3.

Tänä aamuna, 21.12.2011, rakkaudella Mummi

8 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Olen vaihtanut punaiset verhot, punaiset matot, punaiset pöytäliinat, laittanut kuuseen kymmeniä ja taas kymmeniä punaisia joulupalloja ja nyt sitten näenkin punaista!

Onneksi Jeesus Kristus on Joulun Herra. Eikä vain Joulun, vaan Koko Ajan Herra.

Siunattua Joulua rakas Lilli! :)

SinikkaHelena kirjoitti...

Kiitos joulumietteistäsi. Aiempina vuosina ahkeroin syyskauden turkistarhallamme, pari joulunvalmistelupäivää sain. Usein niin rättipoikki ja väsynyt että itkurukous huulilla pyysin Joulun Herraa siivoomaan armollaan sismpäni vastaanottamaan suuren juhlan.
Nyt ei terveys enää suostunut syysurakointiin ja hiljalleen olenkin saanut touhailla joulujuttuja. Päällimmäisenä ajatus,joulu on meille valmistettu, kunhan osaamme vain vastaanottaa.
Lapset ja lastenlapset tulevat mummin ja vaarin pöydän ympärille joulupäivänä, siinähän myös juhlaa.
Joulun Siunaus sinullekin!

Terttumarja kirjoitti...

Hyvää ja rauhallista Joulua sekä Uutta Vuotta 2012!
Kiitokset kirjoituksistasi.

mummi kirjoitti...

Rakas Kaisa, Sinulle ja perheellesi joulurauhaa ja Vapahtajan siunausta tulevaan vuoteen! Punainen on kirkas väri,kun päivä on pimeä. Pidetään Jeesus joka päivä! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas SinikkaHelena, joulutouhuja voimiemme mukaan, se on hyvä ajatus! Tulee se joulu kuitenkin kun Jeesus on kanssamme. Joulurauhaa ja iloa tulevaan vuoteen! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Rosina, Sinulle ja perheellesi Rauhallista joulua ja Herran siunaamaa vuotta 2012! Kiitos kun tulit sivulleni! Mummi

sylvi kirjoitti...

Toivotan sinulle oikein Siunattua Vapahtajan syntymäjuhlaa!

mummi kirjoitti...

Sylvi rakas, kiitos kaikista joulutoivotuksistasi! Iloitsen niistä jokaisesta! Ole siunattu, ystäväni! Mummi