perjantai 24. helmikuuta 2012

Paastonaika.


Rakas Lähimmäiseni, huomasitko, että viime keskiviikko oli tuhkakeskiviikko. Siitä päivästä lähtien alkaa paasto, Jeesuksen kärsimystien seuraaminen. Hän, joka pystyy paastoamaan, voi sen tehdä, mutta meitä sairaita ja vanhoja varten on Herralle otollinen paasto, joka esitellään Jesajan 58 luvussa. Kirjaan Sinulle jakeet 6-10.

"Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaaksi, että särjette kaikki ikeet? Eikö tämä, että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet, etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?
Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen, sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi. Silloin sinä rukoilet, ja Herra vastaa, sinä huudat ja sanoo: " Katso, tässä minä olen." Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella osoittelun ja vääryyden puhumisen, jos taritset elantosi isoavalle ja ja ravitset vaivatun sielun, niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niinkuin keskipäivä."

Rakas Jumala, opeta meitä elämään päivämme Sinun rakkaudestasi käsin. Johdata meitä Pyhän Henkesi kanssa, että näemme lähimmäisten tarpeet, ja toimimme hänen hyväksensä. Auta meitä kulkemaan mukana Jeesuksen kärsimystie, että Hänen rakkautensa syvyys meille aukeaisi. Siunaa kaikki päivämme ja ole voimallisesti läsnä elämässämme, armollinen Isä! Kiitos Jeesuksen armotyöstä, joka on elämän lähde meille kaikille! Aamen.

Tänä aamuna, 24.2.2012, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: