torstai 23. helmikuuta 2012

Apostolien todistus.

Rakas Lähimmäiseni, kirjoitan Sinulle muutaman sanan nyt iltapäivällä, kun ikävöin rakasta lastenlastani Tsuuaa, joka ehti minua tapaamaan lyhyellä Suomen-lomallaan. Oli suuri ilo keskustella nuoren opiskelijan kanssa ja kuulla hänen mielipiteitään asioista. Nuorten maailmanymmärrys on paljon laveampi kuin omani. Tsuua on opiskellut Englannissa jo kolme vuotta.

Yöllä heräätyäni luin Apostolien tekoja. Sydän iloitsi kaiken aikaa nähdessäni, kuinka Jumala johdatti apostoleja ihmeestä toiseen. Teksti on parasta seikkailukertomusta, jokaisen meidän luettavaksi. Sellaisen ihmisen, joka ei usko ihmeisiin olisi luettava Apostolien teot vähintään kaksi kertaa vuodessa. Siinä Jumala toimii ja puhuu voimallisesti.

"Niin Pietari avasi suunsa ja sanoi: "Nyt minä tiedän, ettei Jumala katso henkilöön, vaan että jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen. Sen sanan, jonka hän lähetti israelin lapsille, julistaen evankeliumia rauhasta Jeesuksessa Kristuksessa, joka on kaikkien Herra, sen sanan joka lähtien Galileasta on levinnyt koko Juudeaan, sen kasteen jälkeen, jota Johannes saarnasi, sen te tiedätte; te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet, sillä Jumala oli hänen kanssansa. Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat. Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä, ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan, kun hän oli kuolleista noussut Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi. Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta." Apt.10: 34-41

Tänä iltapäivänä, 23.2.2012, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: