maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ehtoollisen lahja.

Rakas Lähimmäiseni, olen saanut olla läsnä nuorimman lapsenlapseni rippijuhlassa. Kuinka iloinen olinkaan kuultuani, että nuori koki rippikoulun hyvänä. Olinhan rukoillut hänen ja kaikkien rippikoululaisten puolesta, että Sana koskettaisi. Jere säesti urkurin ja erään ystävänsä kanssa kitaralla kiitosvirren konfirmaatiojuhlassaan. Päivä oli varmaan hänelle ikimuistoinen. Kummit, sukulaiset ja ystävät iloitsivat yhdessä hänen kanssaan suurena juhlapäivänä.

Katekismus kertoo meille ehtoollisen lahjasta näin: "Ehtoollisessa muistamme  Jeesuksen ristinkuolemaa. Golgatan ristillä Jumalan ainoa Poika, Jumalan Karitsa, vuodatti verensä ja kuoli koko maailman puolesta. Kristuksen ruumiin ja veren sakramentissa ristillä uhrattu Kristus lahjoittaa itsensä meille.
Ehtoollisen lahja, syntien anteeksiantaminen, annetaan meille niissä sanoissa, jotka meille sakramentin saadessamme lausutaan: "sinun puolestasi annettu". Kun uskomme nämä sanat ja otamme vastaan leivän ja viinin, nautimme hengellisen aterian, joka uudistaa elämämme ja lisää meissä rakkautta lähimmäisiimme. Ehtoollinen  yhdistää meidät Kristukseen ja toisiimme. Sitä vietetään yhdessä taivaan joukon ja kaikkien pyhien kanssa.
Ehtoollista nauttimalla pysymme Kristuksessa ja hän pysyy meissä. Kristuksen ruumis, elämän leipä, ruokkii ja vahvistaa  kasteessa alkanutta hengellistä elämää. Kristuksen veri, kuolemattomuuden lääke, parantaa meitä ja lahjoittaa meille iankaikkisen elämän. Ehtoollinen ennakoi taivaallista juhla-ateriaa, jolle Kristus kerran kokoaa kaikki omansa."

Kiitos, rakas Jeesus, että muistutat nuoria kasteen lahjasta, kun he saavat Sinun ruumiisi ja veresi konfirmaatiojuhlassa. Kiitos, että Sinun armoliittosi ei horju, eikä Sinun rakkautesi lopu kenenkään kohdalla, vaan Sinä kutsut syliisi jokaista. Silloin on etsikkoaikamme, palataan silloin Jeesuksen syliin! Aamen.

Tänä aamuna, 11.6.2012, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Runsasta siunausta rippikoululaiselle ja myös sinulle!

mummi kirjoitti...

Kiitos rakas Sylvi! Suljetaan kaikki nuoret, rippikoulun käyneet, rukouksiimme, että Sana alkaisi elää heissä! Kiitetään Jeesusta! Mummi