keskiviikko 26. syyskuuta 2012

"Ajatteleminen on elämistä, muisteleminen uudelleen elämistä".

Rakas Lähimmäiseni, maanantaiaamuna kerroin Sinulle teatteriretkestä, jolla sain olla mukana ystäväni kanssa, mutta tämä ihmekone vetäisi koko tekstin edestäni ja alkoi jauhaa ohjelmiaan kesken kaiken. En jaksanut alkaa uudestaan. Nyt vasta yritän. Ovatkohan ohjelmat nyt kunnossa?

Olimme siis pääkaupungissa katsomassa ja kokemassa "Kuninkaan puhetta". Pitkästä aikaa oli hienoa nähdä hyvä, ajatuksia antanut, esitys, joka perustui eletyn elämän tosiasioihin. Vieläkin niitä kertaan mielessäni. Ilo oli viettää ystävän kanssa yhdessä pari päivää ja muistella aikaa, jolloin pojat olivat koululaisia ja elämä oli täysin toisenlaista kuin tänä päivänä. Tulipa se aika elävästi mieleen. "Ajatteleminen on elämistä, muisteleminen uudelleen elämistä." Se virkistää!

Tänä mumminaamuna, kun avaan ulko-oven kello neljä, on vastassani pirteä, pimeä ja tyyni syysaamu. Lämpöä on 4,3 astetta. Jos näkisin vaahteran, se loistaisi jo syksyn väreissä. Aina ihmettelen Jumalan värisilmää!

Viime sunnuntain aihe oli: "Jeesus antaa elämän". Se on suurin lahja, minkä Jumala on meille antanut! Elämää Jeesuksessa kannattaa jokaisen etsiä! Psalmi 86: 10-13 kertoo siitä näin: "Sinä olet suuri ja teet ihmetekoja, sinä yksin olet Jumala. Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Painasydämeeni syvälle pyhä pelko nimeäsi kohtaan. Herra, minun Jumalani, sinua minä kiitän koko sydämestäni, iäti minä kunnioitan nimeäsi. Sinun hyvyytesi on suuri, sinä nostit minut tuonelan syvyyksistä." Rakas Lähimmäiseni,   Jeesus siunatkoon päiväsi tänäänkin!

Tänä aamuna, 26.9.2012, rakkaudella Mummi.


4 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Jeesus siunatkoon myös sinun päiväsi, rakas Mummi!
Kyllä tuo sanavahvistuksen oikein näkeminen on vaikeaa. Jos nyt menee oikein, niin tämä on neljäs yritys.

Terttumarja kirjoitti...

Tulipa ikävä Helsinkiin!
Kaupunginteatterissa tuli muutamakin kerta käytyä siellä asuessamme.
Me katsoimme Kuninkaan puheen DVD:ltä, sen voi lainta kirjastosta.
Hieno filmi - ja varmaankin siellä teatterissa hyvä esitys.
Kiitokset taas koko tekstistäsi.

mummi kirjoitti...

Rakas runoystävä, en osaa poistaa sitä sanavhvistusta. Kun viisas mies tulee käymään, yritämme sitä. Herra Teitä siunatkoon! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Rosina, olen nähnyt myös elokuvan. Teatteri oli toisenlainen, läheinen ja tehokas, kannatti katsoa! Kiitos, kun kurkistit minua! Mummi