maanantai 28. tammikuuta 2013

Jeesus, viinitarhan Isäntä.

Pilvisen harmaata huomenta Sinulle, Lähimmäiseni! Lunta on satanut sen verran, että vauvapupun jäljet pihassa ovat peittyneet. Iloitsen siitä, että vauvapupu on valinnut Teuvon istuttaman pöytäkuusen talvikodikseen. Hänen polkujaan on ilo seurata.

Eilen saimme ravitsevaa ruokaa masuumme ja henkemme ravinnoksi Luthersäätiön yhteisölounaalla ja messsussa. Markus-pappi puhui meille Jeesuksen työhönkutsumisesta. Me, jotka nyt kuulemme Hänen kutsunsa ja seuraamme sitä, olemme yhdennentoista hetken kutsuttuja. Aikaa on vähän, kannattaa ottaa kutsu vastaan! Jeesus antaa meille tulevaisuuden ja toivon! On ilo elää ja työskennellä Jeesuksen viinitarhassa, sillä kaikilla on sama palkka, iankaikkinen elämä Isän luona. Ei tarvitse kadehtia toisiaan. Työnantaja, viinitarhan Isäntä, Jeesus, antaa tehtävät ja luo yhteyden, joka hoitaa ja vahvistaa. Ainut ohje on pysyä lähellä Jeesusta ja kuunnella ja seurata Hänen Sanaansa.

Matt. 20: 1-16 Jeesus puhuu vertauksen viinitarhan työmiehistä. Kutsutuiden oli vaikea käsittää, että yhdennellätoista hetkellä kutsutut saivat saman palkan kuin koko päivän työtä tehneet. Jeesus vastasi heille: " Ystäväni en minä tee sinulle vääryyttä, etkö sopinut minun kanssani denarista? Ota omasi ja mene. Mutta minä tahdon tälle viimeiselle antaa saman verran kuin sinullekin. Enkö saa tehdä omallani mitä tahdon? Vai onko silmäsi nurja sen tähden, että minä olen hyvä? Näin viimeist tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi."

Rakas Jumala, kiitos, että lähetit Jeesuksen maailmaan pelastamaan meidät kuolemasta! Kiitos, että Sinä kutsut meidät lapsiksesi ja Jeesuksen seuraajiksi. Kiitos, että annat Pyhän Hengen sydämiimme, että kuulemme Sinun sydänäänesi! Aamen.

Tänä aamuna, 28.1.2013, rakkaudella Mummi.

3 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Meillä käy lintulaudalla 3 oravaa. Niitä ja lintuja on kiva seurata.
Meilläkin satoi eilen vähän lunta, mutta tänään on ollut lämpöasteita.
siunausta alkaneelle viikolle!

Runoystävä kirjoitti...

Eiliseen juttuusi ei voi taaskaan sanoa kuin kiitos ja aamen.

Meiltä on lintulaudalta linnut vähentyneet matkani aikana, kun auringonkukansiemenet olivat lopussa. Kyllä puskaradio on sentään houkutellut edes joitakin lintuja takaisin. Hyvä niin! Niitä on tosi mukavaa seurailla.

Hyvää tätä viikkoa! Ihanalta tuntuu, kun huomaa päivien pidentyneen jo aika paljon.

Nyt onkin robotinestosanat huomattavasti selkeämpiä kuin aikaisemmin. Eikä ensimmäinen tunnistusyritys onnistunut. Siis uusiksi!
Uudet merkit olivatkin vanhan kaltaisia. Joko nyt onnistaa?

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät, Sylvi ja runoystävä, kuinka paljon iloa onkaan eläimistä ympärillämme. Tintit ja pikkuvarpuset nakuttavat meilläkin kovastitakipalloja ja pähkinöitä. Pupua en ole nähnyt, mutta jälkiä se jättää lumeen, se pieni vauvapupu. Mummi