sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Herra yllättää

Herään kello kuusi. Kun tulen rukouspaikalleni keittiön pöydän ääreen, kuulen sanan "synti". "Ei kai noin vaikeaa sanaa tähän aamuun?", estelen. Kuitenkin sana alkaa kiinnostaa juuri vaikeutensa takia. Kun kuulemme sana synti, me kavahdamme. Synnistä ei nykyisin paljon puhuta. Avaan raamattusanakirjan; hups! Vanhan Testamentin puolella on synti sanaa kolme ja puoli sivua. Uudessa Testamentissa se esiintyy vähemmän, yli kahdella ja puolella sivulla.

Sentähden sanaa kuvataan Raamatussa niin paljon, koska synti erottaa meidät Jumalasta. Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta elävä yhteys Pyhän Jumalan ja syntisen ihmisen
välille avautuu vasta Jeesuksen kautta. Hyvä Jumala kutsuu jokaista luokseen kaksi tai kolme kertaa. Silloin elämme etsikkoaikaa. Kun kuulet kutsun,ota se vastaan, sillä Jumalalla on Sinua kohtaan hyvä tahto. Meille kaikille on valmiina pelastus Jumalan Pojan Jeesuksen kautta. Jokainen, joka ottaa Jeesuksen omaksi Vapahtajakseen, saa Jumalan lapsen oikeudet. Jeesus antaa katuvalle synnit anteeksi soimaamatta. Me saamme elää taivastiellä, vaikka elämmekin tässä maailmassa. Taivaallinen Isä johdattaa meitä Pyhän Hengen kanssa ja Hän kuulee rukouksemme Jeesuksen armotyön tähden.

Synti lähtee sydämestä. Ajatuksin, sanoin ja teoin me rikomme Jumalan tahtoa vastaan. Olemme heikkoja ihmisiä. Kun valitsemme väärin, kun rikomme lähimmäisiämme ja Jumalaa vastaan, saamme syyllisyyden, joka painaa sydäntä kuin kivi. Meillä on oikeus tulla aina uudestaan Jeesuksen eteen rukouksessa ja pyytää anteeksi. Hän antaa armonsa, josta seuraa ilo ja rauha. Sitä rauhaa ei voi sanoin kuvata. Se on Jumalan rakkauden läsnäoloa.

"Synnin palkka on kuolema." Näin synkkä tuomio annetaan synnistä roomalaiskirjeen kuudennessa luvussa jakeessa kaksikymmentäkolme. Me kuolemme synteihimme, jos emme valitse elämän tietä, Jeesuksen viitoittamaa tietä Jumalan yhteydessä. Minä voin vakuuttaa Sinulle, Lähimmäiseni, että se valinta kannattaa. Minulla on kolmenkymmenenviiden vuoden kokemus siltä tieltä. Turvallisuus ilo ja rauha vallitsee sydämessä, kun kulkee Jeesuksen seurassa. Vaikeuksia on, mutta ne voitetaan Jumalan avulla.

Jeesus sanoo: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun ikinä kuole.Uskotko sen?" Joh.11:25-26.

Tänä aamuna, 19.7.2009, ilolla Mummi