tiistai 24. elokuuta 2010

Herran hoitoa

Rakas Lähimmäiseni. Syksyn pirteys on vastassani ulko-ovella. Viimeiset orvokit katsovat kohti ja kysyvät: ”Joko kesä loppuu?” Sitä en tiedä, joskus syyskuussakin on kauniita kesäpäiviä. Nyt lämpöä on vain 5.6 astetta. Se kertoo, että syksy on alkamassa.

Nämä päivät olen uppoutunut runokirjani synnyttämiseen. Se on suloisen pelokasta puuhaa, kun tiedän, että on ”niin monta mieltä kuin miestäkin”. Mitä runoja ottaa kirjaan, josta toivoisi olevan iloa mahdollisimman monelle lukijalle? Kirjasta tulee pieni, kun kustannukset ovat suuret. Herra neuvoo sanassa, että kaikessa on laskettava kustannukset. Liitän runojen joukkoon kuusi värikuvaa tauluistani, nekin lukijan iloksi.

Lapsenlapseni kävi luonani ja evästi mummia. Kirjoita runo kauniista paikasta, jossa et ole käynyt ja kirjoita nykynuorista! Yhdistin molemmat asiat samaan runoon ja siitä tuli tällainen: ”Lapsenlapseni matkaa Garda-järvelle ystävänsä kanssa. Minä lähden mukaan. Lennän kuvituksissani katsomaan tuota onnellisten järveä suurten vuorten syleilyssä. Nyt se avautuu, syvän sinisenä kuin pohjaton lähde. Sen rannoilla kasvaa pitkiä, soukkia, puita, joiden nimeä en tiedä. Nimeän ne Sypresseiksi, tuoksuviksi ikipuiksi. Annan silmieni levätä sinessä, johon aurinko luo kultansa vuorten takaa. Nyt näen nuoret. Poika poimii kukan ja antaa sen tytölle. Tiedän, että kukan nimi on Edelveis, rakkauden kukka. Mikä ilo, nuori onni! Nuoruuden muistot nousevat mieleen. Kuinka erilainen onkaan Teidän aikanne, nuoret! Kuinka paljon tiedätte maailmasta, joka on edessänne kuin avoin kirja.”

Sinulle, Lähimmäiseni, rukoilen Herran siunaamaa päivää. Kiitetään Häntä rakkaudesta ja huolenpidosta!

Tänä aamuna, 24.8.2010, rakkaudella Mummi

7 kommenttia:

Taivaankansalainen kirjoitti...

Hei Mummi!

Kaunis runo! Mieleeni tuli viimeistä lauseesta (Kuinka paljon tiedätte maailmasta, joka on edessänne kuin avoin kirja), että nykynuoret kamppailevat suoranaisen tietotulvan kanssa. Luin kerran tutkimuksen, jossa kerrottiin, että sata vuotta sitten ihminen keräsi koko elinaikanaan tietoa yhtä paljon, kun me voimme tänä päivänä lukea yhdeltä sanomalehden aukeamalta. Ajatellen, että sanomalehdessä on useita aukeamia, niitä tulee päivittäin, ehkä useampia ja niidenkin lisäksi meillä on televisio ja internet, jotka ovat tulvillaan tietoa. Pystyykö ihminen sulattamaan kaiken tämän tietotulvan, joka räjähtää kasvoillemme, minne ikinä menemmekin. Emme oikeastaan voi enää välttyä siltä ja vaikea on medialta suojautuakaan. Niin monet asiat vaikuttavat nykyihmiseen, erityisesti nuoret ovat alttiita muokkaamaan käsityksiään median kautta. Toki tietysti tässäkin asiassa on kolikon kääntöpuoli ja globaalius ja tietotaito ovat meille myös hyödyksi. Maailma on avoinna edessämme, toivottavasti myös kykymme ottaa se vastaan kasvaa terveemmäksi :)
Siunattua runokirjan kokoamista! Upea idea, toivottavasti moni voi löytää siitä ilon, lohdun ja rohkaisun elämään ♥

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas nuori ystäväni hyvästä kommentistasi. On totta, että Teidän nuoruutenne on kuin eri planeetalta meidän nuoruutemme kanssa. Jos kertoisin Sinulle omasta nuoruudestani, jolloin seudulla oli 2 autoa, ei tv.tä vain pieni huonosti kuuluva radio tuvan nurkassa, voisitko kuvitella sellaista aikaa. Siitä lonnistettiin syvästä lumesta koulutiellä. Ole siunattu! Mummi

mummi kirjoitti...

Johanna: tietysti ponnistettiin! painovirhe Mummi

Kirsti kirjoitti...

Hei Mummi
Tässä yksi mummi joka juuri löysi blogisi. Olen siitä kovin ilahtunut. Olen etsinyt kristillistä, tavallisten ihmisten blogia.
Itselläni on syvä kaipaus Jumalan puoleen ja olen luovuttanut itseni Jeesukselle, mutta tunnen vaan helposti olevani kovin heikko.
Katson todella mielelläni TV7:ää ja saan siitä paljon. Kiinteätä seurakuntayhteyttä minulla ei ole. Olen aloitekyvytön, (eläkkeelle jäädessäni vuosi sitten olin hyvin työuupunut, ehkä se jatkuu vielä)enkä tahdo jaksaa lähteä mihinkään tilaisuuksiin. Se vaivaa minua.
Terveisin Kirsti

Jenna kirjoitti...

Hei Mummi!
Olen käynyt täällä kirjoituksiasi lukemassa jo pitemmän aikaa, mutta en ole jättänyt kommenttia ennen, vaikka monesti tekstisi ovat olleet siunaukseksi ja saaneet hyvälle mielelle ja ajatukset liikkeelle :)
Nyt päätin kuitenkin kommentoida luettuasi runosi johon vallan ihastuin :) Kauniisti kirjoitat ja toivon paljon onnea ja menestystä runokirjaprojektillesi! Toivottavasti se löytää tiensä moniin käsiin :) Iloa ja onnea Mummi!

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, terveluloa lukijaperheeseeni. Perheessä on jo Kirsti, joten saanko sanoa Sinua Kirsti 2? Iloitsen siitä, että olet Jeesuksen oma, mutta Sinun on löydettävä koti= seurakunta, jossa voit elää uskoasi todeksi ja kasvaa uskossa. Olet jäänyt eläkkeelle, nyt Sinulla on aikaa tutustua Jeesukseen ja Jumalan rakkauteen, jonka olet syntien anteeksisaamisessa vastaanottanut. Rukoilen puolestasi.Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Jenna O, tervetuloa lukijakseni. Iloitsen siitä, että kommentoit. Herra Sinua siunatkoon! Iloitsen siitä, että runo sai Sinut kirjoittamaan. Voin kertoa Sinulle, että on ollut aikamoinen synnytystuska, miettiä mitä panee tähän Mummin runokirjaan, kun runoja on tullut vuosien myötä roppakaupalla ja ne ovat kaikki erilaisia. Mikään taiderunokirja oma kirjani ei ole, mutta haluaisin jatkaa sillä blogiani, jossa olen luvannut Jumalalle kertoa Lähimmäisilleni rehellisesti Jumalan rakkaudesta, josta elän. Mummi