keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Laki ja evankeliumi

Rakas Lähimmäiseni, eteeni avautui galatalaiskirje, jossa Paavali suree sitä, että galatalaiset ovat unohtaneet hänen julistamansa evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta ja kääntyneet lain tekoihin. Hän sanoo: ”Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännyitte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin. joka ei kuitenkaan ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.”

Paavalia harmittaa, että Jeesuksen armo ja sen tuoma vapaus oli kadonnut galatalaisten elämästä ja he olivat alkaneet pelastaa itsensä lain teoilla. Hän sanoo: ”Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska vanhurskas on elävä uskosta. Niin muodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme. Mutta uskon tultua, me emme enää ole kasvattajan alaisia… Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen, lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan. Ja koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa Abba! Isä! Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi, olet myös perillinen Jumalan kautta… Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta. Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta. Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.” Kuudennessa, viimeisessä luvussa Paavali kehottaa galatalaisia keskinäiseen rakkauteen ja kantamaan toinen toistensa kuormia. Hän kehottaa siis rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään. Siinähän ilmeneekin rakkauden kautta vaikuttava usko meidän kaikkien Jeesuksen seuraajien elämässä. Näin uskoo mummi.

Tänä aamuna, 10.11.2010, rakkaudella.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

UT:ssa lukee "Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat , eivät avion rikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet , eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät."
Kuitenkin on paljon ihmisiä jotka uskovat Jumalaan ja Jeesuksen, ovat tehneet uskonratkaisun, mutta esimerkiksi juovat, käyvät baareissa ja elävät avoliitossa. Joutuvatko he helvettiin? Vai riittääkö Jumalan armo ja rakkaus heillekkin?

mummi kirjoitti...

Rakas anonyymi, muistatko ryövärin, joka ristillä riippuessaan teki parannuksen ja pyysi Jeesuksta muistamaan itseään, kun Jeesus tulee valtakuntaansa. Hän sai armon! Niin saa jokainen, joka katuu syntejään ja tulee Jeesuksen, Vapahtajansa luo, armon ja anteeksiannon, koska Jeesus on vienyt ristille meidän kaikki syntimme. Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Jäin miettimään sitä että tuo ryöväri ei pyyntönsä jälkeen (ehtinyt) tehnyt enää syntiä. Mitäs sitten me jotka olemme täällä edelleen ja teemme syntiä, ihan tietoisestikkin? Välillä valtaa epätoivo kun eihän kukaan voi elää täydellisesti, siksipä tuota armoa tarvitsemmekin.

mummi kirjoitti...

Rakas anonyymi, Jeesus opettaa meitä antamaan anteeksi: ei seitsemänkymmentä kertaa, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän. Jeesus itse armahtaa meitä samalla lailla armoa armon päälle. Mutta hän sanoo, mene,äläkä tästedes syntiä tee. Meillä on vastuu ja rakkaudesta Jeesukseen emme tahallamme syntiä tee, näin miettii mummi

Kirsti kirjoitti...

Rauhaa Mummi!
Vanhurskas on elävä uskosta!
Laista on tullut meille kasvattaja Kristukseen,että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme.
Jumala on lähettänyt meidän sydämiimme Poikansa Hengen,joka huutaa Abba!Isä!
Vapauteen Kristus vapautti meidät!
Siunausta Mummi ystävä!

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, ihana kuulla äänesi. Muistan Sinua ja perhettäsi joka päivä Isän edessä. Olet rakas Jeesukselle ja minulle. Mummi