tiistai 16. marraskuuta 2010

Tyhmät ja viisaat neitsyet

Rakas Lähimmäiseni, viime sunnuntain saarnateksti oli tuttu Jeesuksen vertaus kymmenestä neitsyestä, jotka lähtivät ylkää vastaan. Matt. 25: 1-13. Viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. Me kaikki, jotka odotamme Jeesuksen paluuta, olemme kuin nuo Jeesuksen vertauksen neitsyet. Ymmärtäväisillä on nyt aika valmistaa lamppunsa kuntoon, tutkia Jumalan sanaa, kuunnella puhdasta opetusta, ja kulkea Jeesuksen seurassa Pyhän Hengen kanssa. Tässä ajassa on omistettava usko Jeesukseen Kristukseen, meidän Vapahtajaamme. Tässä ajassa on opittava tuntemaan rakastava Jumala, jonka turviin vain Jeesus voi omansa johdattaa. Nyt on aika, hoitaa uskon lamppu kuntoon kun vielä elämme. Nyt on aika kertoa kaikille tietämättömille, että Jeesus Kristus, Vapahtajamme, on meidän pelastajamme. Hän on antanut henkensä meidän edestämme. Hän on voittanut kuoleman, että me saamme elää. Jeesus on meidän Ylkämme, Häntä seurakunta odottaa!

Me sanomme, että Jeesus tulee pian! Mutta entä, jos Ylkä viipyy? Entä, jos sana vääristyy ja sitä ei opeteta enää oikein? Entä, jos yö pimenee? Silloin tarvitaan kaikkia viisaita neitsyitä palavine lamppuineen. Silloin tarvitaan pitkiä kulkijoita, joiden lamput valaisevat Kristuksen piikkikruunun. Silloin tarvitaan kirkkaita lamppuja valaisemaan Kristuksen vertavuotavan kylkihaavan ja todistajaa kertomaan, että kuolemaan saakka Jumalan Poika meitä rakasti. Myös alhaalla kulkevat, varreltaan vähäiset, ovat tärkeitä todistajia, koska he valaisevat Vapahtajan lävistetyt kädet ja jalat, ja todistavat, että meidän tähtemme Jeesuksen kädet ja jalat ristillä runneltiin, että me pääsisimme Isän luo, iankaikkiseen elämään. Pimeässä yössä vain Jeesus on Valkeus, Hän on elävien Vapahtaja, Jeesus Kristus.

Vertauksen mukaan tyhmille neitsyille Jeesus sanoo: ”Totisesti, minä sanon teille; minä en tunne teitä.” Kaikille eläville Jeesus sanoo: ”Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.”

Tänä aamuna, 16.11,2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Hei Mummi!
Tämä raamatun kohta on tullut esille usein näinä päivinä.Radio Deissä,hengellisessä lehdessä,täällä ihanassa blogissasi ja itsekin olen sitä katsonut.
Tämä on tärkeä kohta,erittäin tärkeä
meille,lamput kuntoon.Kuunnellaan ja luetaan sanaa ja kuljetaan Jeesuksen seurassa Pyhän Hengen kanssa.
Siunausta ja varjelusta ja kiitos hyvästä sanasta!
Tulee kertoa tietämättömille,että Jeesus Kristus on Vapahtajamme

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, olen ollut voimaton sanomaan mitään, kun mieheni on sairaalassa ja taistelee sairauden kanssa. Te rukousystävät olette ensiarvoiset, vain Herraan voimme turvata. Hän nostaa ja parantaa! Tänä aamuna tuli hyvä virsi 150. Se kannattaa lukea ja laulaa! Herra kanssanne! Mummi