keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen ihme

Rakas Lähimmäiseni, tulevina päivinä kirkoissamme saarnataan pääsiäisen ihmettä! Se on Kolmiyhteisen Jumalan rakkauden ja voiman näyttö meitä ihmisiä kohtaan. On hyvä, että kerran vuodessa saamme elää uudelleen Jeesuksen kärsimystien. Evankeliumi kertoo myös meidän ihmisten heikkoudesta. Saamme kuulla Pietarin pelosta, jolloin hän kieltää Mestarinsa. Saamme kuulla ahneesta Juudaksesta, joka myy Mestarinsa kolmestakymmenestä hopearahasta. Saamme kuulla pilkkaajista, jotka lisäsivät Jeesuksen taakkaa hänen kantaessaan ristiään ja muutamista uskollisista, jotka rohkenivat tulla ristin juurelle rukoilemaan.

Kaiken tämän Jeesus näki, kun Hän valmistautui rakkaudentyöhönsä, ristinkuolemaan, jonka Isä, Jumala, oli Hänen tehtäväkseen antanut. Jumala tiesi, että kansa vihaa Jeesusta niin paljon, että se toteuttaa tuon kauhean teon, viedä Jeesus ristinkuolemaan. Jumala tiesi, että Juudas ahneuksissaan kavaltaa Jeesuksen. Jumala tietää, kuinka Sinä ja minä käyttäydymme tämän elämän aikana. Hän on Kaikkitietävä, meitä äärettömästi rakastava Jumala! Poikansa Hän lähetti meille Pelastajaksi!

Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan näkyy Hänen kärsimyksissään, rukoustaistelussa Getsemanessa, kärsimystiellä ylös Golgatalle ristiään kantaen, ja ristinkuolemassa. Tuskissaan Hän hikoili verta, Jeesus, ihminen ja Jumala! Hänen Pyhä verensä vuoti maahan ja Hän antoi ristillä henkensä meidän edestämme. Ristinkuolemallaan Hän lunasti meidät Jumalan lapsiksi. Hän antaa meille synnit anteeksi, ja me saamme elää Isän lapsina iankaikkisesti.

Jumalan ylösnousemusvoima herätti Jeesuksen kuolleista pääsiäisenä, suurena ilon juhlana. Jeesus voitti kuoleman! Hän sanoo meille tänäkin pääsiäisenä: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun ikinä kuole.”
Riemullista pääsiäistä Sinulle, Lähimmäiseni! toivoo mummi.

Tänä aamuna, 20.4.2011, rakkaudella Mummi

8 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos sinulle ja oikein riemukasta Pääsiäistä myös sinulle!

mummi kirjoitti...

Kiitos Sylvi, iloitaan ristin työstä ja ylösnousemuksen riemusta!i Mummi

tinttarus kirjoitti...

Amen!
Siunausta sinulle.
Iloitaan ja kiitetään lahjasta, jonka olemme saaneet.
Isä antoi poikansa edestämme, voiko sen rakkauden määrää ikinä kyetä ymmärtämään?!
Saamme ikuisen ilon Hänessä.
Jokaisena päivänä tästä ylösnousemuksen ihmeestä kiittäen ja riemuiten.

Kirsti kirjoitti...

Hyvää Pääsiäistä sinulle! Jumala antakoon voimia varsinkin kaipausten hetkiin. Kirsti2

Anonyymi kirjoitti...

Pakko minunkin sanoa sinulle kiitos tästä ihanasta blogista!

Niin moneen blogiin olen kurkannut ja tämä on yksi niistä joihin aina palaan... Kiitos kirjoittajalle, jolla on sanottavaa... muutakin kuin pinnallisuutta.

Ihanaa pääsiäisajan jatkoa sinulle!

mummi kirjoitti...

Rakas Tinttarus, Iloitaan Herrassa joka päivä, niin Herra siunaa meitä! Mummi

mummi kirjoitti...

Kiitos Sinulle rakas Kirsti2, hyvistä toivotuksista! Sinullekin siunausta rukoilen. Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Tättähäärä, Sinulla on ihana koira. Kiitos, kun luet blogiani! Ole lähellä Herraa, Hän pitää Sinustakin huolen! Mummi