sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Palmusunnuntai

Jumalan siunaamaa lepopäivää Sinulle, rakas, Lähimmäiseni! Kevät on tullut. Lumi on sulanut ja katupöly leijuu kaiken yllä. Jokakeväiset allergiaoireet ovat läsnä, mutta sinivuokot ja lumikellot, nuo kevään airuet, viestivät siitä, että Luoja puhdistaa pian maan uudella kasvulla, kun jaksamme vielä pari viikkoa.

Kirjaan Sinulle päivän tekstit ”Sanan aika ” Kirjasta. Nyt on palmusunnuntai. Otsikko on: ”Kunnian kuninkaan alennustie. Kuusi päivää ennen pääsiäistä Jeesus tuli Betaniaan, missä hänen kuolleista herättämänsä Lasarus asui. Jeesukselle tarjottiin siellä ateria. Martta palveli vieraita, ja Lasarus oli yksi Jeesuksen pöytäkumppaneista. Maria otti täyden pullon aitoa, hyvää kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua. Joh. 12: 1-8. Ps. 22: 2-6 tai Ps. 11: 26-29; Jes. 50:4-10 tai Sak. 9:9-10; Fil. 2:5-11 tai 2 Kor. 2:14-17. Liturginen väri on violetti tai sininen. Kaksi kynttilää. Virsi 299:1-6.

Maria tahtoi osoittaa sinulle rakkauttaan rikkomalla nardusvoidetta sisältäneen pullon. Sinä näit Marian sydämeen. Ymmärsit miksi hän rikkoi kalliin astian ja voiteli jalkasi öljyllä. Herra, anna meidänkin särkyä niin, että se hyvyys, jonka olet meihin kätkenyt, saisi meissä muodon. Murra kaikki se, mikä meissä on kovaa ja järkkymätöntä, jotta rakkaus saisi levitä niin kuin voiteen tuoksu Marian huoneessa.”

Rakas Jumala, ole läsnä, kun tänään kokoonnumme jumalanpalveluksiin. Anna Sanan koskettaa. Anna virsien virvoittaa ja Pyhän Hengen yhdistää meidät yhdeksi. Kiitos Jeesus, että ehtoollisessa saamme syödä ruumiisi ja juoda veresi. Saamme syntimme anteeksi ja saamme Sinun rauhasi sydämessämme lähteä arkeemme. Siunaa, Herra, kaikki päivämme Sinun rakkaudellasi! Aamen.

Tänä aamuna, 17.4.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos!

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, minulla on ollut Sinua ikävä, kiitos, että tulit takaisin! Herra kanssasi kaikessa! Mummi