torstai 30. elokuuta 2012

Ylistys Jumalalle!

  
Rakas Lähimmäiseni, eilen oli radio Deissä mielenkiintoinen keskustelu. Siinä kanttori Markku Ylipää ja luthersäätiön vs dekaani Esko Murto keskustelivat ylistyksestä. Valitettavasti jouduin lähtemään ennen loppupäätelmää. Sinun kanssasi, rakas Lähimmäiseni, haluaisin jatkaa ylistyksestä, joka on mielestäni luonnollinen osa meidän Jumala-suhdettamme.

Kun Jeesus kutsui minut Isän lapseksi, alkoi kiitos ja ylistys pulputa sydämestäni ja hakeuduin seurakunnan ylistysryhmään laulamaan kiitosta Kolmiyhteiselle Jumalalle. Lauloimme sydämen kyllyydestä, jokainen omalla tavallamme kiitoksemme Jumalalle. Se kosketti kuulijoitakin. Tänä päivänä kuoroja trimmataan ja siitä tulee esitys yleisölle. En jaksa enää käydä harjoituksissa.

Jumalanpalvelus sisältää paljon hyviä virsiä. Siellä kohtaamme armollisen Jumalan, joka ruokkii sanallaan ja siunaa Pyhän Hengen yhteydellä. Ehtoollisessa saamme nauttia Kristuksen ruumiin ja veren. Tämä seurakunnan juhla nostattaa sydämeen ilon, joka purkautuu ulos kiitoksena ja ylistyksenä. Jumalanpalveluksen virret ovat ylistyslauluni tänä päivänä!

Esko Murto sanoo mielestäni oleellisen Pyhäkön lampun  pääkirjoituksessa: "Messun todellinen ydin on sanassaan puhuva ja alttarin sakramentissa ruumiinsa ja verensä syntisten autuudeksi lahjoittava Jeesus Kristus. Tämä on evankeliumin ydin, jonka ympärille ja josta käsin muun tulee rakentua." Jeesus on ylistyksemme aihe. Häntä ylistäkäämme!

Tänä aamuna, 30.8.2012, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Tänään haluan kiittää ja ylistää Jumalaa monestakin asiasta. Hän on edelleen pitänyt poissa lonkkani jumittumisen.

Jumalan aikataulu on täydellinen. Hän lähes pakotti minut antamaan ja pyytämään anteeksi läheiseltä, joka oli yllättäen joutunut sairaalaan. Vähän vastentahtoisesti menin, vaikka tiesinkin, että Jumalan käskyjä on parasta totella. Sairaalassa lähimmäinen oli juuri kuullut ikäviä uutisia ja sen, että hänet leikataan heti.
Saimme Jumalan edessä jättää pois kaiken vanhan ja jättäytyä kiittäen Isän käsiin.

Ihmeellistä armoa!

mummi kirjoitti...

Rakas Runoystävä. kiitetään voimallista Jumalaa!Jeesus on parantajanne ja pelastajamme! Ylistetään Jeesuksen Pyhää nimeä! Mummi